Egy kérdés Ferenc pápa kritikusaihoz
SZEMlélek 2018. szeptember 26.

Egy kérdés Ferenc pápa kritikusaihoz

Álljunk korunk legnagyobb prófétája mögé, szólít fel Böjte Csaba ferences szerzetes, aki kemény kérdés elé is állítja az egyházfő ellen ágálókat.

bojte_csaba.png

Sajnos Európában a templomaink kiürülnek, ha képtelenek leszünk változtatni, akkor üresek is maradnak. Ferenc pápa egy megcsontosodott egyházban egy változtatni akaró, változtatni tudó karizmatikus személy, aki hiszem, hogy a Szentlélek vezetésével kormányozza a lelki megújulásra áhítozó egyházunkat, ezért én bízom benne, mellette állok, és minden erőmmel segítem őt. Annak, aki kritizálja Ferenc pápát, egyetlen kérdést teszek fel: Vajon ha maga Jézus Krisztus lenne a pápa, mit tenne másképpen, mint amit a jelenlegi Szentatya tesz? Biztos vagyok benne, hogy ezt az irányt vinné tovább, csak sokkal radikálisabban, még akkor is, ha újabb nagypéntekbe torkollna az útja! 
Krisztus azért küldött a világba, hogy szeretetünkkel gyógyítsuk, és nem azért, hogy elítéljük egymást. Nekünk nem legyőznünk kell a másikat, hanem békében, jó testvérekként együtt kell építenünk Isten országát! Lépjünk ki pazarló, kapzsi, önző életvitelünkből, és térjünk meg! Álljunk felekezettől függetlenül korunk legnagyobb prófétája mögé! Fogjunk össze, és indítsunk el egy újabb, világunkat megtisztító, gyógyító, arcunkat az igaz értékek felé fordító reformációt! 
Böjte Csaba 

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója gondolatait Ferenc pápa emberi kapcsolatokról szóló, A szívtől a kézig című könyv ajánlójaként vetette papírra. Csaba testvér egy másik alkalommal a nyílt levelek szerzőit szólította meg:

Divat lett kritikus hangvételű nyílt leveleket írni Ferenc pápának!! A pápához leveleket írokhoz lenne nekem is egy nyílt kérdésem: vajon Jézus Krisztus mit szólna Ferenc pápa helyett a ma emberéhez??

Gondolkozzunk el, vajon egy jó keresztény mit tenne ma?? Mindinkább úgy gondolom, hogy nem csak két ezer évvel ezelőtt, de ma is megfeszítenék az emberek Jézus Krisztust őszinte tanításáért!!

Szomorú szívvel,

Csaba t.

Ahogy arról a SZEMlélek is beszámolt, a katolikus egyház vezetője 2018. augusztus 20-án levelet írt minden katolikus számára, amelyben a múltban előfordult különféle visszaélések jövőbeni megelőzése céljával új egyházi kultúra kialakítására hívta meg egyháza tagjait, majd írországi látogatása során nyilvánosan bocsánatot kért az elkövetett gaztettekért. 

Egyházi vezetők, elöljárók, köztük Böjte Csaba atya egyetértésével született meg az alábbi nyilatkozat válaszul a Ferenc pápát érő üzenetekre és cselekedetekre. A nyilatkozat ide kattintva érhető el.

(forrás: libri.humagnificat.ro)

 

adomanybanner_600.jpg

süti beállítások módosítása