Amiről nem hallunk George Floyd halála kapcsán
SZEMlélek 2020. október 01.

Amiről nem hallunk George Floyd halála kapcsán

GEORGE FLOYD CHANGED THE WORLD feliratú pólók, könnyek és virágok Minneapolisban.

munshots-_vac0je-hko-unsplash.jpg

George Floyd Plaza – a 38. utca és a Chicago Avenue kereszteződése. Minneapolisnak ez a pontja, amelyet a randalírozók is megkíméltek, mára a forgalomtól elzárt terület, valóságos zarándokhely lett, ahol mindig van virág és ahol önkéntesek vizet és ételt kínálnak a megemlékezőknek.

Az emlékhellyé vált utcasarkon egymást váltják a prédikátorok, evangelizátorok, dicsőítőcsoportok. Talán legelsőként dr. Charles Karuku, egy feketebőrű pásztor és fehérbőrű felesége, Lindsey hallották meg a Lélek hangját és a még füstölgő épületek között bejárták a környéket imádkozva, szívükben Jézus Krisztus győzelmét hirdetve. Később megszólították a járókelőket is a kiengesztelődés üzenetével. Karuku pásztor pünkösd óta beszél Jézusról, a reménységről, a kiengesztelődésről – megbékülésről Istennel és egymással. Mára az utcán felállított medencékben naponta merítenek be megtérőket különböző gyülekezetek pásztorai.

Joshua Giles, a Kingdom Embassy Worship Center vezető lelkésze elmondta, hogy még 2010-ben érezte a prófétai üzenetet: „Eljön a nap, amikor az egész világ Minneapolisra figyel … és amikor ez elérkezik, akkor ébredés, megújulás indul itt, majd távolabbra is kiterjed.”

Az bizonyos, hogy Houston híres-hírhedt 3. kerületében, a Third Ward-ban, ahol George Floyd felnőtt, a sportcsarnokban megindító és történelmi jelentőségű találkozó volt fehér és fekete keresztények között. Először a fehérek kértek bocsánatot minden megvető, lenéző magatartásért, az előítéletekért, mindenért, amivel a fekete közösséget megbántották. Végül azonban nem csak a fehérek, de a feketék is térdre borultak és a két csoport együtt és egymásért imádkozott.

További videók felvételek fotók

Összeállította és fordította: Herbert Dóra

Forrás: Charisma Magazin

Borítófotó: unsplash.com

 

 

süti beállítások módosítása