Meglepő helyről kapott hálaüzenetet Hodász András
Gégény István 2020. augusztus 19.

Meglepő helyről kapott hálaüzenetet Hodász András

Egy evangélikus lelkészházaspár üzeni: nem frankó, hogy nincs Papifrankó.

papifranko.jpg

Kritikát bőven, köszönetet elvétve kapott a SZEMlélek szerzői közösségéhez tartozó katolikus lelkipásztor, akinek bejelentése néhány napja bejárta a hazai sajtó jelentős részét. András atya ugyanis bejelentette, le "kell" állítania eddigi nyilvánossági tevékenységét. Mindezt közvetlenül azt követően adta hírül, hogy látogatást tett a Prímási Palotában.

A SZEMléleken megpróbáltuk összefoglalni, mennyi okunk van rá, hogy köszönetet mondjunk eddigi szolgálatáért, a katolikus tanítás következetes, ugyanakkor vonzó módon való közvetítéséért. Nem listát írtunk, az úgysem lehetne teljes, de néhány kincset kiemeltünk a sok értékből, ami Hodász András szolgálatából fakadóan jutott el emberek tömegeihez.

Most egy újabb jelzést kaptak a cenzorok, hogy valami "nem frankó": egy kaposvári evangélikus lelkészházaspár, Pongrácz Máté és Pongráczné Győri Boglárka videóüzenetben állt ki András atya missziója mellett, kedvenc részeiket is megemlítve a Papifrankó videók sorozatából.

Sőt, szöveges formában sem hagyták szó nélkül az elhallgat(tat)ást. Íme, néhány részlet a protestáns lelkipásztorok határozott állásfoglalásából:

"Sokat nevettünk, csodálkoztunk, sokszor megdöbbentünk, de újra és újra megfogalmazódott bennünk, tényleg ilyen jó fej katolikus papok is vannak? Vajon lehet, hogy egy pap motorral jár? Hogy ismeri a legmenőbb filmeket, hogy véleményt tud formálni olyan dolgokról, amelyek a mindennapjaink része? A Papifrankó oldalán ezt kaphatták mindazok, akik velünk együtt követték a videókat!"

"Mivel nagyon kevés hasonlóan friss és megmozgató keresztyén tartalom található a Youtube világában, így óriási hiány fog keletkezni azután, hogy nem érkeznek újra és újra videók a Papifrankó oldaláról! Isten áldja Hodász András atya életét, szolgálatát! Várunk vissza!"

"Mert Isten minket nem a zárt templomba hívott, hanem arra, hogy az ő influenszerei legyünk ebben az új világban. Félünk ettől? Pedig nem a félelem lelkét kaptuk!"

Itt pedig a hálavideó látható:

süti beállítások módosítása