Gyönyörű rajzaival lett világhírű a 11 éves kisfiú
SZEMlélek 2020. augusztus 17.

Gyönyörű rajzaival lett világhírű a 11 éves kisfiú

Michelangelo ihlette, Kareem Waris munkájában megragadja az élet valóságát.

cfa456ee9939ace2cd8c7a6066c4426a.jpg

A kis Kareem 6 éves korában kezdett rajzolni.  Alig néhány év alatt a fiatal nigériai kisfiú olyan szintre csiszolta a tehetségét a hiperrealizmus néven ismert művészeti stílusban, hogy rendkívüli képességeiről a világszerte több médium is beszámolt.

A fiatal művész először egy rövid BBC-videóban mutatkozott be néhány évvel ezelőtt. Ebben a 11 éves gyermeket mutatják be, aki ugyanolyan pontossággal képes rajzolni, ahogyan lát a mindennapi életben. Mintha fényképezne. Ami munkáját rendkívülivé teszi, nem csupán a hihetetlen részletesség, hanem azok a kérdések is, amelyeket műveivel megfogalmaz a világnak.

Egy másik, a CGTN Africa által készített videóban Kareem bepillantást enged néhány rajzának készítésébe, beleértve a kedvencét - a „A mindennapi kenyeret”. A fiatalember úgy véli, hogy ez a legjobb munkája a címe és az azt ösztönző inspiráció miatt.

A hihetetlen részletességgel készített rajzon egy fiatal fiú kanállal eszik. A gyermeket izzadság és könny borítja, és Kareem elmagyarázza, hogy ez azt a nehéz és küzdelmes munkát ábrázolja, amelyet családja elvégez, mielőtt leülnének a közös étkezésre. Ez inspirálta Kareemot.

A mostanra már hivatásos művész azt reméli, hogy felhasználhatja Isten adta tehetségét, mint egy új Michelangelo. A kifogástalan részletekkel való szemlélete, a család támogatása és az a képessége, hogy értékelje és megragadja a körülötte zajló eseményeket, nem kétséges, hogy nagyszerű dolgokhoz segíthetik hozzá.

A képre kattintva galéria nyíilik a szenzációs alkotásokból.

 

 

Összeállította: Szőke Tibor

Forrás:aleteia.org

 

 

süti beállítások módosítása