Budapest utcáin járt Jézus
SZEMlélek 2020. április 12.

Budapest utcáin járt Jézus

Ha már a hívek nem mehetnek templomba, Isten látogatott el hozzájuk.

zuglo1.jpg

Számos kreatív megoldást láthattunk az elmúlt napokban vallási részről, amelyek ötvözik az egészségügyi szabályok betartását a hitélet gyakorlásával. Ennek lenyomatai az elszaporodott miseközvetítések, de az amerikai papok drive-in confessi-on találmánya is jelzi, hogy a lélek leleményességével ezernyi értékes kiskaput találhat, aki keres.

Feltámadási cikkünk szerzője, a SZEMlélek munkatársaként is ismert Hodász András katolikus lelkipásztor egy újabb elemmel gazdagította az újítások sorát. Miután Kuzmányi István diakónus részvételével bemutatta az üres angyalföldi templomban az interneten közvetített húsvétvasárnapi szentmisét április 12-én délelőtt, egy előre bejelentett útvonalon útnak indultak kettesben – illetve hármasban, az Oltáriszentséggel együtt.

zuglo6.jpg

A sajátos körmenet a Szent Mihály Plébánia vonzáskörzetét érintette, s a hívek fel is készültek a különleges találkozásra: ki az erkélyből, ki az út mellett térdelve köszöntötte a feltámadt Jézust. András atya és István diakónus az út folyamán többször megálltak és áldást adtak a jelenlévőknek.

Az alábbi fotóra kattintva galéria nyílik a különleges szentmiséről és a "magányos" körmenetről
(Fotók: Zuggó Zsolt/Angyalföldi Szent Mihály Plébánia)

Értesülésünk szerint az érintettek fegyelmezetten betartották a kezdeményezők kérését, így nem csatlakozott senki a menethez. Ezúttal nem a hívek mentek Jézushoz, hanem ő látogatta meg őket otthonaiknál.

És nem Angyalföld volt az egyetlen ilyen hely a magyar fővárosban...

süti beállítások módosítása