Ima és böjtnap van Rómában, este különleges misét tartanak
SZEMlélek 2020. március 11.

Ima és böjtnap van Rómában, este különleges misét tartanak

Angelo de Donatis bíboros, a pápa római helynöke március 11-én este 7 órakor szentmisét mutat be az Isteni Szeretet Szűzanyja római kegyhelyen. Ma este 8 órakor többen imaláncot indítanak.

cq5dam_thumbnail_cropped_750_422_2.jpeg

A pápa Isten Anyja oltalmába ajánlja a Várost, Olaszországot és a világot, az üdvösség és a remény jeleként az egészségügyi vészhelyzet e napjaiban.

XII. Piusz pápa és a rómaiak 1944-ben ugyanitt, az Isteni Szeretet Szűzanyja kegyhelyen könyörögtek Róma megmentéséért a náci csapatok visszavonulása idején. 75 évvel később egy másik, láthatatlan, de fenyegető vészhelyzet ösztönzi a pápát arra, hogy Isten Anyjához forduljon, osztozva bíboros helynöke érzéseiben. 

A szentmisén rendkívüli egyházmegyei gyűjtést tartanak az egészségügyi dolgozók támogatására, akik nagylelkűen hoznak áldozatot a betegek ápolásáért. „Kegyelmi pillanat ez, amelyben lelki szeretetközösségben egyesülünk és testvéreknek érezzük magunkat a hitben, szolidárisak és nem közönyösek vagyunk mások iránt” – fogalmazott levelében a római helynök, amelyben március 10-én meghirdette az ima és böjtnapot március 11-re.

(Forrás: vaticannews.va)

süti beállítások módosítása