Fogyatékkal élők mindennapjait könnyíti meg Beer Miklós új szervezete
Gégény István 2020. február 12.

Fogyatékkal élők mindennapjait könnyíti meg Beer Miklós új szervezete

A Szent Ferenc Szegényei Alapítványhoz eljuttatott adományokból mozgásterapeutát szerződtetnek egy szociális otthonba.

beer_ipolyt.jpg

Mintegy 150 fogyatékkal élő személyt gondoznak a Katolikus Szeretetszolgálat Szent Erzsébet Otthonában Ipolytölgyesen, 22 évestől a 80 éves korosztályig. Többségük súlyosan, halmozottan fogyatékos, nagy részüket pedig legfeljebb évente, vagy egyáltalán nem látogatják. Az intézmény vezetőjével egyeztetve a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány úgy döntött, 750 ezer forintot biztosít plusz szakember szerződtetésére, aki az év végéig heti rendszerességgel mozgásterápia keretében foglalkozhat a lakókkal.

Szalai Zsuzsanna örülne olyan önkéntesek jelentkezésének is, akik szabadon választott rendszerességgel az étkeztetés segítésétől kezdve a sétáltatáson át a látogatásig sokféle szolgálatba bekapcsolódhatnának.

Az intézményvezető hozzátette: amikor a helyi általános iskolával szerveztek közös sportnapot, a pedagógusok is meglepődtek, hogy azok a gyerekek, akikről nem is feltételezték volna, rendkívüli empátiáról, segítőkészségről szociális érzékenységről tettek bizonyságot, miután az első félelmük elmúltával megismerték az otthon lakóit.

– Hálás szívvel köszönöm mindenki adományát, amelyből ez a vállalásunk megvalósulhatott. Tudni kell, hogy ennek a 750 ezer forintnak a kifizetését nagyon sok egy-két ezer forintos adomány is segítette. Előfordult, hogy Nógrád megyei nyugdíjasok gyűjtöttek számunkra a maguk kevéske jövedelméből áldozva – fogalmazott Beer Miklós, a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány kuratóriumának elnöke.

(Forrás: szentferencszegenyei.hu, fotó: Bókay László/Magyar Kurír)

süti beállítások módosítása