Jelentkezzen az Eucharisztikus Kongresszusra!
SZEMlélek 2019. november 08.

Jelentkezzen az Eucharisztikus Kongresszusra!

2020-ban hazánk rendezi az igen sokszínű, minden korosztály lelki és kulturális igényeit kielégítő programsorozatot, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK), amely az egyik legfontosabb katolikus esemény lesz 2020-ban a világon.

nek_pr_nyito.jpg

Az Eucharisztikus Kongresszus nem a szó legszorosabb értelmében vett kongresszus, sokkal inkább egy nagyszabású nemzetközi rendezvénysorozat, amely során a kenyér és a bor színe alatt jelen lévő Jézus Krisztust ünnepeljük.

A résztvevők a rendezvény honlapján keresztül regisztrálhatnak a többségében ingyenes eseményekre. Az ingyenes regisztráció csupán amiatt fontos, hogy a névre szóló helyekhez biztosan hozzájussanak a részt venni vágyók.

Ajánlott, hogy az érdeklődők minél hamarabb létrehozzák saját fiókjukat a NEK online regisztrációs felületén. Ez nem jár semmilyen elköteleződéssel, ingyenes, és lehetővé teszi, hogy az érdeklődők minden lényeges információról időben értesülhessenek. Fiókot nyitni egyénileg és csoportosan lehetséges, világi és klerikus személyeknek egyaránt. Aki bizonytalan, az megkeresheti segítségért plébánosát is.

Azért is tanácsos mielőbb regisztrálni az online felületen, mert az érdeklődők a regisztrációs rendszeren keresztül tájékozódhatnak az utazási lehetőségekről (például a 90%-os MÁV-kedvezményről), a szállás- és étkezésfoglalás, illetve -igénylésének lehetőségéről. A plébániai, közösségi, iskolai csoportok számára, amelyek 2020. május 31-ig jelzik igényüket, hogy különbuszt, vagy különvonaton helybiztosítást kérnek, a Kongresszust szervező NEK Titkárság a MÁV-val, a GYSEV-vel és a Volánbusszal kapcsolatba lépve térítésmentesen megszervezi az utazást, így a költség nem terheli ezeknek a csoportoknak a tagjait.

A kongresszus programjai közül kiemelkedik:

• a nyitó szentmise elsőáldozással a Puskás Ferenc Stadionban (szeptember 13., vasárnap, 15:00)
• a Forráspont ifjúsági est a Papp László Sportarénában (szeptember 18., péntek),
• a „magyar” szentmise a Kossuth téren, valamint utána az eucharisztikus gyertyás körmenet a Hősök teréig (szeptember 19., szombat, 17:00)
• záró szentmise a Hősök terén (szeptember 20., vasárnap) 11:00)

Ezek a programok természetesen ingyenesek, és már megnyílt a lehetőség a helybiztosításra. A Puskás Ferenc Stadionban minden résztvevőnek helyre szóló jegye lesz. A Kossuth téri, valamint a Hősök terén tartandó szentmisék esetében az ingyenes jegyek igénylői a szektorok feltöltésénél elsőbbséget élveznek majd, de ezen a két szentmisén regisztráció nélkül is van lehetőség a részvételre.

A háromnapos Teológiai Szimpóziumra (szeptember 10-12., Esztergom), amely megelőzi a Kongresszust, és a Hungexpon tartott ötnapos konferenciára (szeptember 14-18., Budapest) – vagy, ahogy sokan hívják, az „ötnapos lelkigyakorlatra” – is megvásárolhatók már a kedvező árú belépők. Az érdeklődők a NEK honlapján már megtalálhatják a Szimpózium és a konferencia programját is, megismerhetik a világ minden tájáról érkező vendégelőadókat. A sokakat érintő, általánosan felmerülő kérdésekre a „Gyakran Ismételt Kérdések” (GYIK) menüpontban válaszolnak a szervezők.

A regisztrációs felület használata hamarosan a Titkárság honlapján kisfilmben is részletesen bemutatásra kerül. Az online hozzáféréssel, e-mail fiókkal nem rendelkező érdeklődők a Kongresszus honlapjáról letölthető és postai úton elküldhető jelentkezési lapon is regisztrálhatnak.

A Titkárság mindenkit kér a minél előbbi jelentkezésre, mert így a szervezők munkáját segítik.

A Kongresszus szervezéséről és az önkéntesség lehetőségeiről naprakész információkhoz juthatnak az érdeklődők, ha a www.iec2020.hu honlapon feliratkoznak a Kongresszus hírlevelére.

nek_pr_1.jpg

A Kongresszus közösségébe virtuálisan is be lehet kapcsolódni a NEK Facebook és Instagram oldalain keresztül.

(Támogatott tartalom)

süti beállítások módosítása