Hogyan akadályozta meg kolostora lebombázását Pio atya?
SZEMlélek 2019. szeptember 24.

Hogyan akadályozta meg kolostora lebombázását Pio atya?

Amikor a II. világháborúban a bombázók túl közel repültek a városhoz, Pio atya ott volt, hogy megállítsa őket.

web3-padre-pio-statue-pray-shutterstock_1319617748.jpg

A II. világháború közepén a náci Németország megszállta Olaszországot és a szövetséges erők számos támadást indítottak az ország felszabadítására.

A különféle beszámolók szerint egy német lőszerraktárat fedeztek fel San Giovanni Rotondó mellett, ahol Szent Pio atya kolostora is állt.

A háború elején Pio atya megnyugtatta az embereket, hogy nincs olyan bomba, amely városukat elérhetné. Szavához híven meg is akadályozta, hogy ez megtörténhessen.

Frank Rega, a Pio atya és Amerika című könyvében így ír erről:

„A San Giovanni Rotondo körzetének bombázására elküldött szövetséges repülőgépek egyike sem volt képes sikeresen befejezni a küldetését. Rejtélyes működési zavarok keletkeztek, amelyek eredményeképpen a bombák ártalmatlanul estek le vagy mechanikai meghibásodások hatására a repülőgépek nem működtek jól.” 

A legemlékezetesebbek egy „repülő szerzetesről” szóló történetek voltak.

Egy amerikai pilóta éppen készült bombázni a várost, amikor „Hirtelen a pilóta meglátta a repülő előtt egy szerzetes képét az égen, amely intve a kezével, mutatta a pilótának, hogy a repülő forduljon vissza. A döbbent pilóta így is tett, és a bombákat máshol robbantotta fel. Amikor visszatért a bázisra és elmesélte a történteket, a parancsnoka úgy döntött, a legjobb, ha kórházba szállítják krónikus fáradtság miatt.

A pilóta azonban nem tudta kiverni a képet a fejéből, így a háború után elkezdte keresni a szerzetest. Végül San Giovanni Rotondoba utazott és Szent Pio atyában vélte felfedezni a korábban látott „repülő szerzetest”.

Annak ellenére, hogy a beszámolók fiktív történeteknek tűnhetnek, az igazság az, hogy San Giovanni Rotondo-t a bombák megkímélték a II. világháború alatt. Emellett több pilóta is beszámolt arról, hogy egy „repülő szerzetest” láttak az égbolton ott, ahol bombázást végre kellett volna hajtaniuk.

Amennyiben ezek a történetek igazak, az további tanúsága Pio atya szentségének és annak, hogy rendkívüli kegyelemben részesült élete során. Az, hogy kiterjeszthette magát más helyekre is, Istennel való mély kapcsolatát jelzi, aki térnek és időnek egyaránt Ura. Pio atya csodás tetteit minden bizonnyal Isten végtelen hatalma által cselekedte.

Ahogy Jézus mondaná az apostoloknak:

Embereknél ez lehetetlen, de Istennél minden lehetséges.” (Máté 19:26)

 Forrás: aleteia.org

süti beállítások módosítása