Összejöhet a manchesteri álomdöntő Madridban
SZEMlélek 2019. március 15.

Összejöhet a manchesteri álomdöntő Madridban

Ritkán fordul elő, hogy egyetlen csapat sem képviseli a spanyol fővárost a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata között, ám még ennél is érdekesebb lett idén a csillagok együttállása.

manman.jpg

Azt jó ideje tudni lehetett, hogy az Atletico Madrid új stadionja, az Estadio Metropolitano lesz június 1-jén a a BL-döntő helyszíne. Az néhány napja szintén eldőlt, hogy sem a Real Madrid, sem a másik madridi gárda nem jutott túl a legutóbbi körön. Az Európában domináló spanyolok közül mindössze az akár favoritnak is tekinthető FC Barcelona esélyes a trófea elnyerésére.

Az idény különlegessége, hogy ugyanerre az angol bajnokság négy képviselőjének is van esélye, vagyis a továbbjutók felét ők adják. A legérdekesebb viszont, hogy immár a párosítások mellett ágakat is sorsoltak március 15-én, az alábbi grafikán pedig látható, hogy ennek alapján akár a Manchester City is döntőzhet a Manchester United gárdájával, az alliteráció kedvéért Madridban.

bl_19.jpg

Nem akármilyen esemény lenne, pláne, hogy ebben az esetben a legendás Ronaldo-Messi páros legfeljebb a lelátón ülve vehetne részt a meccsen.

(Forrás és illusztráció: , nyitókép fotói: foxsports.com.au és beyondtheposts.net)

süti beállítások módosítása