A következő lépés a megbocsátás - Lélekemelő #44
SZEMlélek 2019. február 03.

A következő lépés a megbocsátás - Lélekemelő #44

Az elmúlt héten Varga László püspök az ellenségeinkkel vívott harcainkról, a megbocsátásról és az elfogadásról elmélkedett.

laciatya.jpg

Január 28.
Hogyan szeressem az ellenségemet? Első lépésként szükséges felismerni és beismerni, hogy tényleg van. Nehéz, mert nem illik a magunkról alkotott ideális képbe. Ha már elfogadtad, hogy van ellenséged, jöhet a következő lépés!

Január 29.
Amikor már felismerted, hogy ki az ellenséged és elhatároztad, hogy szeretni fogod, akkor mondj le a bosszúról, annak legkifinomultabb formájáról, a pletykáról is! 

Január 30.
A következő lépés a megbocsátás, azaz a szeretetbeli adósságok elengedése, és az adósságokról őrzött listák és fénymásolataik átadása Jézusnak. Elsősorban döntés és nem érzés kérdése!

Január 31.
Amikor lemondva a bosszúról, megbocsátasz, az igazságszolgáltatás jogát is átadtad az Igazságnak. Csak nyersz vele, akkor is, ha nem a te javadra dönt, mert ő az Irgalom!

Február 1.
Az ellenségszeretet része az áldás. Kérj áldást az ellenségedre és magadra! Gyógyulást hoz mindkettőtöknek, mert a harag sebet ejtett a szíveteken. 

Február 2.
Nem elég megbocsátani, ki is kell engesztelődni azzal, aki az ellenséged lett. Ez azt jelenti, megengeded neki, hogy ott legyen, ahol te vagy, és egy levegőt szívhasson veled! 

Február 3.
Állandóra bejelentett lakcímed is csak ideiglenes, nem öröklakás. Ez utóbbi a Szentháromságban van. Legyél nagyon sokat otthon!

süti beállítások módosítása