Ellopjátok a jövőnket!
SZEMlélek 2018. december 19.

Ellopjátok a jövőnket!

Kemény szavakkal teremtette le egy 15 éves svéd diáklány a világ felelős vezetőit, akik nem tesznek semmit a környezeti katasztrófa megelőzése érdekében.

greta-thunberg-.jpg

Greta Thunberg a katowicei COP24 klímakonferencián szólalt fel és állította falhoz a közel 200 ország klímaügyi küldöttét beszédével.

- Nem elég felnőttek ahhoz, hogy kimondjátok, mi pontosan a helyzet. Még arról a teherről sem vagytok hajlandóak beszélni, amit ránk, gyerekekre hagytok. Engem azonban nem érdekel a népszerűség. Engem a klímával kapcsolatos igazság és az élő bolygó érdekel.

- Annyiszor megpróbáltuk már, kevés eredménnyel - magyarázta Thunberg a CNN-nek nyilatkozva. - Valami nagy dolognak kell történnie. Az embereknek be kell látniuk, hogy a politikai vezetőink kudarcot vallottak. Ideje a saját kezünkbe venni a dolgokat.

Nem azért vagyunk itt, hogy azért könyörögjünk a világ vezetőinek, hogy foglalkozzanak ezzel a problémával. Eddig is semmibe vettek, ezután is semmibe fognak venni bennünket. Kifogytatok a kifogásokból, mi pedig kifutunk az időből. Azért jöttünk, hogy elmondjuk, hogy a változás úton van, akár tetszik nektek, akár nem. A valódi hatalom az embereké.

(nlcafe.hu)

süti beállítások módosítása