Ez az ország "leghíresebb" plébániája
Gégény István 2018. szeptember 10.

Ez az ország "leghíresebb" plébániája

Mennyi esély van rá, hogy a két legismertebb hazai pap ugyanott teljesítsen szolgálatot?

palferihodaszandras.jpg

Pál Feri – ki ne ismerné ezt a nevet? A népszerű előadó, lélekgondozó Magyarország egyik legismertebb, egyben az egyik legnépszerűbb katolikus papja. Hodász Andrást szintén keveseknek kell bemutatni. Nos, néhány hete összejött az a különleges felállás, hogy immár mindketten a Budapest-Angyalföldi Szent Mihály Plébánián teljesítenek szolgálatot. Amennyiben ez nem lenne kellően meglepő információ, azt is érdemes hozzátenni, ki kinek a "főnöke". Ha már sajátosság, legyen igazán egyedi: Pál Ferenc a beosztott, Hodász András az elöljáró, plébániai kormányzó titulussal.

– Sokkal zökkenőmentesebb az együttműködésünk, mint ebből a felállásból bárki gondolná. Igaz, hogy van jó másfél évtized közöttünk, de szinte együtt nőttünk fel, hiszen egyazon plébániáról származunk, fiatalként gyakran vettünk részt közös táborokban, együtt énekeltük az István a királyt az evezős túrán, tehát nem egy új kapcsolatról van szó – közölte a SZEMlélek érdeklődésére Hodász András. Elmondta: Feri atya főleg hétvégéken segít be a helyi pasztorációban, hétköznapokon jellemzően járja az országot, előadásokat tart, tanít. Nemrég leültek átbeszélni a következő időszak teendőit, elosztották a plébániai feladatokat.

Hogy igazán érdekes legyen a "csillagok" együttállása, ugyanezen a plébánián teljesít szolgálatot diakónusként Kuzmányi István, a Magyar Kurír katolikus hírportál és az Új Ember hetilap főszerkesztője is. Két híres mellett egy hír-es klerikus egy plébánián...

(Képösszeállítás forrása: esztergomi-ersekseg.hu)

 

adomanybanner_600.jpg

süti beállítások módosítása