Hogyan éljünk félelem nélkül?
Varga Laci atya 2021. január 31.

Hogyan éljünk félelem nélkül?

 A kaposvári püspök e heti mannájában erről is beszél.

woman-591576_1920.jpg

 A vámos asztalnál elszámoltatni és elvenni akarunk. Az a félelem helye. A lakoma asztalánál örülünk a másiknak és adni akarunk. Ez a bizalom helye. Tedd Egyházadat a bizalom terített asztalává!

Isten országának magja már a földben. Ha hiszed, magadat is elülteted. Így magától és veled együtt szökken szárba, hoz sok termést! Legyél nagyon hálás érte!

Ne harcolj magad ellen, a múltad ellen. Ne ragaszkodj görcsösen a holnaphoz. Tedd le végre a fegyvert, add át magad és nem kell többé félelemben élned!

Miközben átadod a szívedet Jézusnak, közben védd is meg. Az ellenségtől, aki eláraszt világi gondokkal, támadásokkal. De te csak azért is verj gyökeret Krisztusban!

Amikor hivatasokért imádkozunk, ne feledjük el kérni, a már meglévők számára az atyaság ajándékát. Azt, hogy papjaink és püspökeink atyai szívvel szeressék a rájuk bízottakat!

Ahhoz, hogy a nagy Saul befogadhassa Krisztust, Pállá, azaz kicsivé kellett válnia. A testünkbe kapott "tövis" minket is megtanít a gyengeségünkben rejlő kegyelemre.

Isten igéjének kardját nem azért kaptad, hogy mások fölötti ítélkezésre használd. Amikor önmagaddal szembesít, jól működik a szellemi harcaid közepette is.

Forrás:Laci atya fb oldala nyitókép:pixabay.com/JillWellington)

 

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása