Együtt szurkol az izlandi és a magyar evangélikus püspök
SZEMlélek 2020. november 12.

Együtt szurkol az izlandi és a magyar evangélikus püspök

Egy pótselejtező is jó alkalom lehet arra, hogy megmutassuk, mennyi közös van bennünk.

magyarizland.jpg

– Jól emlékszem az izlandiak szurkolására – mondja aktuális videóüzenetében Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, majd egyből mutatja is a vikinges mozdulatokat. – De mi, magyarok is tudunk ám szurkolni – teszi hozzá. A labdarúgó Európa-bajnokságon való részvételről döntő, emiatt sorsdöntő mérkőzést a járványhelyzet miatt nézők nélkül rendezik meg, az egyházi vezető ezért fontosnak érezte, hogy valamiképpen bátorítást adjon a távol maradni kénytelen drukkereknek.

Amellett, hogy a sportszerűség, egymás iránti tisztelet, összefogás, mindenféle diszkrimináció elleni fellépés fontosságáról beszél focikapuk előtt állva, labdával a kezében, összefogott az izlandi evangélikus egyház vezetőjével, így a videó második részében már a szigetország képviselőjét láthatjuk, hallhatjuk.

Agnes M. Sigurðardóttir püspök az Aranycsapat, különösen Puskás Ferenc érdemeinek megemlítésével indítja üzenetét. – Emlékszem arra a mély tiszteletre, amit az izlandiak éreztek a legendás játékos iránt – idézi fel Puskás Öcsi szövetségi kapitányként Reykjavíkban tett látogatását az egyházi vezető. Szerinte

a futball képes generációkat összehozni, izgalmas és családbarát szórakozás lehet, de kultúrák, nemzetek, vallások közeledését is elősegítheti.

– Azt remélem, hogy ennek a mérkőzésnek csak győztesei lesznek. Hajrá, Magyarország, hajrá, Izland, hajrá Európa – kívánta a meccs előtt Fabiny Tamás.

(Forrás: Fabiny Tamás közösségi oldala, összeállította: Gégény István)

süti beállítások módosítása