Messiási korba ért Németország
SZEMlélek 2020. október 03.

Messiási korba ért Németország

Sokan sokféleképp emlékeznek meg a nagy fordulatról

nemet-egyseg.jpg

Sokan sokféleképpen ünneplik az új, egységes Németország harmincadik születésnapját, a Szövetségi Zenei Egyesület (Bundesmusikverband) például közös éneklést hirdetett este hét órára terekre, erkélyekre: ünneplelni és hálát adni hívják a német embereket, kérve, hogy mindenki vigyen egy gyertyát is, így emlékezzen az NDK-beli bátor békeimádságokra és a békés forradalom csodájára. Már 150 település, egyházközség, gyülekezet, iskola, kórus és más csoport csatlakozott.

Az évfordulós programokhoz csatlakozik a felekezetek közötti 'Németország közösen imádkozik' kezdeményezés is, akik az idei karanténban ünnepelt húsvétkor és pünkösdkor is ezreket kapcsoltak egybe az interneten közvetített imádságban. Most az augsburgi Imádság Házában este hat órakor kezdődik a hálaadás és dicsőítés, ezt követhetjük élőben, majd bekapcsolódnak a fent említett éneklésbe is. Az alkalom meghívójában megfogalmazott gondolatokat idehaza is érdemes megszívlelni:

"Most, amikor sok minden megkérdőjeleződik, amikor a jövő olyan bizonytalannak tűnik, mint még soha, imádságra hívunk." Az egész hajdani keleti blokknak szólhat a hívás:

"ezen az emlékező napon tudatosan a hálaadásnak adunk teret! Tekintsünk vissza közösen erre az évre, amely olyan kiszámíthatatlan volt, mégis annyi okot ad a hálára. Figyelmünket arra a személyre akarjuk irányítani, aki a jónak, a tökéletesnek a forrása - válságok közepette különösen is: JÉZUSRA!"

Európa ébredezik, a bajban újra tanulunk imádkozni, újra felfedezzük a gyökereinket, amelyek a viharban megtarthatnak. Csatlakozzunk mi is!

Összeállította: Herbert Dóra

Fotó: Wikipédia/gebetshaus.org

süti beállítások módosítása