Szállodaként próbálnak eladni egy hazai rendházat
SZEMlélek 2020. szeptember 14.

Szállodaként próbálnak eladni egy hazai rendházat

A kármelita szerzetesrend anyagi nehézségei miatt kénytelen értékesíteni az ingatlanegyüttest.

kunszent.jpg

– Kunszentmárton jól megközelíthető részén kínálok eladásra egy 3200 nm-es telken fekvő, összesen kb. 1.000 nm hasznos területtel rendelkező épület komplexumot teljes berendezéssel, garázzsal, parkosított telken – így kezdődik az egyik ingatlanközvetítő vállalkozás honlapjára feltöltött hirdetés, amelyet a "szálloda, hotel, panzió" kategóriában kínálnak megvételre.

Az igazi érdekesség ezután következik, mivel az értékesítő hozzáteszi: az épületek eddig lelkigyakorlatos házként funkcionáltak. – Kifejezetten ajánlom olyan beruházónak, aki akár szállót/panziót vagy idős otthont alakítana ki, de kiválóan alkalmas lehet olyan szociális intézménynek is, amely sérültekkel foglalkozik – vázol fel a vendéglátás mellett a korábbi tevékenységhez viszonylag közelebb álló lehetőséget a hirdetés.

Hogy mi történhetett, mi áll a lelkigyakorlatos ház eladása hátterében, az Vörös Imre András kármelita tartományfőnök tájékoztatásából derül ki.

– Sajnos rendtartományunk erőforrásai annyira kimerültek, hogy már nem teszik lehetővé a kunszentmártoni rendházunk további fenntartását. (...) Ez a fájó helyzet kényszerít bennünket arra, hogy értékesítsük a rendházat – írja a szerzetesi közösség hazai vezetője.

A kármeliták nem csupán a 180 millió forintért hirdetett rendház eladásából remélnek segítséget tevékenységeik fenntartásához. A körlevélben bankszámlaszámuk is szerepel, amelyre "együttérző támogatásokat" fogadnak mindenkitől. Aki szeretné és megteheti, ide küldhet a közösség számára anyagi segítséget: 11100104-18080131-36000001 (Sarutlan Kármelita Rendartomány).

Összeállította: Gégény István

(Kép forrása: a kunszentmártoni Szent Márton Plébánia honlapja)

süti beállítások módosítása