Milyen állapotban van a közbeszéd Magyarországon?
SZEMlélek 2020. szeptember 11.

Milyen állapotban van a közbeszéd Magyarországon?

Október 1-jén erről fognak beszélgetni Gundel Takács Gábor és Jakab Péter médiaszakemberek a SZEMlélek Klubban.
kepernyofelvetel_111_szerk.png

Napról-napra formálódik a közbeszéd, annak milyensége és minősége is. Nem feltétlenül keresztény témákban is rendszeresen előkerül a keresztény jelző. Ebben a közegben folyamatos kihívást jelent a közbeszéd értelmezése és annak eldöntése, hogy mikor és milyen ügyekben kell nyilvánosan megszólalni.

Akár egy magazin, például a SZEMlélek Értékmagazin hasábjain. Mi a SZEMlélek küldetése? Milyen kérdéseket tesznek fel maguknak a szerzők, mielőtt megszületik egy-egy cikk? És a kérdés, amivel minden online portálnak szembesülnie kell: fontos-e a klikkvadászat?

Sok egyéb mellett ezekről a témákról is beszélgetett egymással Gégény István, a SZEMLélek Értékmagazin főszerkesztője és Jakab Péter, az EWTN Magyarország médiamissziós vezetője az EWTN Magyarország megújult stúdiójában szeptember 10-én reggel.

Egyetértőleg állapították meg, hogy

kevés az olyan felület és lehetőség ma Magyarországon, ahol a kardcsörtetés helyett fesztelenül lehet egymással beszélgetni még akkor is, ha nem értünk mindenben egyet.

Ezért indult el a tavalyi évben a SZEMlélek Klub, ahol olyan jóízű társadalmi párbeszédre van lehetőség, melyet talán sokan hiányolnak.

Mivel a járványidőszakban az egészség megőrzése a legfontosabb, ezért a médián keresztül nyitja meg újra kapuit a nagyközönség előtt a SZEMlélek Klub, és ahogy tavasszal, most is az EWTN Magyarország stúdiója ad otthont a következő élő beszélgetésnek október 1-jén, 18 órai kezdettel. A téma: Milyen állapotban van a közbeszéd Magyarországon? Meghívott vendégek: Gundel Takács Gábor és Jakab Péter médiaszakemberek, a beszélgetés moderátora: Gégény István.

A képre kattintva Gégény István és Jakab Péter szeptember 10-i beszélgetése tekinthető meg:

Összeállította: Sáhó Eszter

süti beállítások módosítása