Itt van a DÚR könyv, itt van újra
Gégény István 2020. augusztus 10.

Itt van a DÚR könyv, itt van újra

Kevés dolgot vártak ennyien a hazai keresztény könnyűzene iránt fogékony hívek.

dur1_1.jpg

– Képzeld el, hogy van egy kötet, amiért rajonganak magyar fiatalok és régebb óta fiatalok, a megjelenésekor pár nap alatt elkapkodták, pedig bőven volt belőle, s akkora az érdeklődés, hogy az újranyomás 4000 példányából csak az kaphat, aki előre jelentkezik érte, annyian ostromolják a szerkesztőket.
– Ez komoly?
– Nem, de képzeld el!

A klasszikus Hofi-poén parafrázisa jutott eszembe a tavaly ősszel bemutatott keresztény könnyűzenei kottás kiadvány kapcsán, azzal a kiegészítéssel, hogy ez igenis komoly. Pedig sajnos kell hozzá némi fantázia, hogy elképzeljük, ahogy keresztények tömegei ennyire rajongjanak valamiért. Pápalátogatáson és néhány ifjúsági találkozón kívül nagyon hiányzik az effajta lelkesedés az elvileg az öröm hírnökeiként élni hivatott személyek nagy közösségéből, az úgynevezett DÚR könyv viszont alaposan felcsiholta a szikrát.

Már 2019 őszén is zsúfolásig megtelt az első kiadás bemutatásakor számos zenész közreműködésével ünnepelt szentmisén a budapesti Szent Margit-templom (akkor készült a nyitókép is), s most ugyanott tartják a második felvonást, az újranyomás elkészültét is ünneplő újabb szentmisét. Augusztus 16-án 19:30-kor kezdődik az esemény, amelynek végén hozzá lehet jutni a friss példányokhoz. Ehhez azonban előzetesen a durkonyv.hu oldalon jelezni kell a kötet iránti igényt. Aki nem tud személyesen aznap elmenni a megrendelt kötetekért, számos alternatív lehetőség közül választhat. Ezekről ide kattintva olvasható bővebb tájékoztatás.

durkonyv1.jpg

Összeállította: Gégény István

süti beállítások módosítása