Elmaradhat a Szent István-napi szentmise és körmenet Budapesten?
Gégény István 2020. július 17.

Elmaradhat a Szent István-napi szentmise és körmenet Budapesten?

Egyelőre nincs hivatalos információ e témában, de logikus lenne, ha nem tartanák meg a tömegrendezvényt.

szentjobb.jpg

– A járványügyi védekezés miatt elmaradnak az augusztus 20-ai ünnepségek, beleértve a tűzijátékot és a légiparádét is, az egyetlen kivétel a tisztavatás lesz – jelentette be július 16-án a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az MTI beszámolója alapján Gulyás Gergely indoklásként azt mondta, a fertőzés veszélyét leginkább az ilyen tömegrendezvények hordozzák magukban. A miniszter hozzátette, ha lehet, akkor később megtartják ezeket az ünnepségeket, de idén nagy valószínűséggel teljes egészében elmaradnak.

Ez a bejelentés pedig felveti annak a dilemmáját, hogy

ugyanazon a napon hasonló tömegrendezvényként megtartható-e a főváros szívében ettől függetlenül a szokásos Szent István-nap szentmise és a Szent Jobb-körmenet.

Ha a kormányzati indoklást vesszük alapul, aligha lenne idén helyénvaló – különösen a résztvevők életkori arányait figyelembe véve – klasszikus formájában megtartani a két összefüggő programot.

Ezzel kapcsolatban azonban eddig nem jutott el szerkesztőségünkhöz érdemi információ, de figyelemmel kísérjük és közzé is tesszük a szervezők részéről várható tájékoztatást.

(Fotó: kormany.hu)

süti beállítások módosítása