Mi van, ha Isten mást akar, mint én? - Úton Máriával 2. rész
SZEMlélek 2020. június 27.

Mi van, ha Isten mást akar, mint én? - Úton Máriával 2. rész

Második hete követjük Schumicky Máriát 40 napos zarándokútján.

img_0915_3_szerk.jpg

A múlt heti kezdeti akadályok legyőzése után elkezdődött az igazi befelé fordulás és az elcsendesedés időszaka a zarándok számára, akivel indulása óta először telefonon is beszéltünk. A legfontosabb hír az volt, hogy jól van és úgy néz ki, a gyaloglással járó fájdalmai ellenére sem gondolkozik azon, hogy feladja tervét: végig akar menni életének fontos állomásain.

Ezen a héten a Börzsönyön és a Vértesen át vezetett az útja, érintve többek között Bernecebaráti és Márianosztra kegyhelyeit. A börtön közvetlen szomszédságában eltöltött éjszaka nem maradt benne nyom nélkül: elgondolkodik, hogy mit is jelent az ember szabadsága, és hogy milyen fontos, hogy mit kezdünk vele. Ő például tovább szeretne tanulni, és ezzel kapcsolatban az emberi terveken és az isteni gondviselésen töpreng.

Ez alkalommal is csodás tájakról küldött nekünk felvételeket, a semmiből hirtelen még az 1938-as Budapesti Eucharisztikus Kongresszus emléktáblája is feltűnik...

Schumicky Mária zarándokútjának első és második hetéről készített összefoglaló kisvideóinkat a képekre kattintva lehet megtekinteni:

Összeállította: Sáhó Eszter

süti beállítások módosítása