A szabadság kegyelme – Úton Máriával 1. rész
SZEMlélek 2020. június 20.

A szabadság kegyelme – Úton Máriával 1. rész

Fizikai fáradság, sérülések és a jelenlétért való küzdelem – ezek jellemezték Schumicky Mária zarándokútjának első néhány napját.

dji_20200614_142125_020_2_szerk.jpg

Nemrég írtunk cikket arról, hogy egy csaknem 30 éves lány egyedi módon dolgozta fel a vírusjárvánnyal járó bezártságot: Schumicky Mária június 13-án indult el 40 napos gyalogos zarándokútján Mátraverebély-Szentkútról, akivel folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, és heti rendszerességgel beszámolunk a vele történtekről.

Napi átlag 20 kilométeres távokkal halad, de már az útja legelején módosítania kellett elképzelésein: kiderült, hogy a sátrat, mely a spontán szálláslehetőséget biztosította volna számára, le kell tennie, és jó néhány egyéb dologtól is meg kell szabadulnia ahhoz, hogy folytatni tudja útját.

Egyelőre nem segítik őt a hiányosan kijelölt turista útvonalak, az ebből fakadó eltévedések és szerzett sérülései sem. Közben cipeli lelki terheit is, melyekből keresi a kiutat: kiderült ugyanis, a múlton való rágódás nem segít kősziklára építeni a jövőt. De hogyan is kell mindezt magunk mögött hagyni?

A tőle kapott felvételek legjobbjait kiválogatva, a Bonum Televízió munkatársainak segítségével készítettük el az első 4 nap kihívásairól szóló kisvideót, melyet a képre kattintva lehet megtekinteni:

Videósorozatunkat jövő héten folytatjuk.

Összeállította: Sáhó Eszter

süti beállítások módosítása