69 éves házassági évfordulójukat ünnepelték a karanténban
SZEMlélek 2020. április 27.

69 éves házassági évfordulójukat ünnepelték a karanténban

Ennyi ideje házas Maria Esther(89) és Pablo (92). 

web3-06-couple-69-anniversary-maria-esther-michlig-pablo-schinner-maria-esther-michlig.jpgNem mehetnek ki és nem vehetnek egymásnak ajándékokat, és nem is ünnepelhetnek a szeretteikkel, ám még mindig nagyon örülnek, hogy együtt élhetnek.

Sok évvel ezelőtt, május 1-jén egy népszerű fesztiválon Pablo kijelentette, hogy szereti Esther-t. Zarándoklatútra mentek a Guadalupe-bazilika felé, amelyet Argentína Santa Fe városában ünnepeltek. A hívők a szokásos módon imádkozási szándékaikat hozták, zenével és tánccal vettek részt az ünneplésen. Találkozási pont volt ez a környező városok embereinek.

Pablo mindig is szeretett táncolni, és azt mondja, hogy abban az időben az anyák mindenütt kísérték gyermekeiket, beleértve a táncokat is. Emlékszik, hogyan próbált meg egyedül maradni Estherrel: Táncolva vezette a táncparkett közepére, ahol annyi ember volt, hogy megcsókolhatta volna anélkül, hogy észrevegyék őket..

1951. március 31-én megtartották az esküvőt, és másnap nagyon korán álmaik felé indultak. A barátok és a család összegyűlt az utcán, hogy elbúcsúzzanak. Élvezték a gyönyörű kéthetes nászútat, amely Cordoba és Mendoza városaiban volt és hamarosan családdá nőttek a lányuk, Graciela születésével.

Az idei házassági évforduló különös jelentőséggel bír számukra - nem csak azért, mert egyedül otthon ünnepelték, hanem azért is, mert Pablo azt mondta, hogy szülei is megérték a 69.-ik évfordulójukat. Az évek során minta lettek Pablo és Esther számára, és úgy érzik, hogy az idei ünneplés azt mutatja, hogy a házasságukban a szüleik példamutatása vezette őket.

A hosszú szerelmi útra gondolva Esther beszélt az értékekkel való együttélés fontosságáról, mindenekelőtt a kölcsönös tiszteletről és hűségről, amelyet a házasság jelent. Elismerte, hogy "más világ lett és sok minden megváltozott, de vannak olyan dolgok, amelyek nem mennek ki a divatból: amikor szeretni akarunk és szeretve lenni és szeretnénk egy másik emberrel megosztott életet tervezni."

Ilyen időkben a szeretet példája nagyban segíthet nekünk.

Annak érdekében, hogy tiszteletben tartsuk egymást, kommunikálnunk kell az igényeinkről. Meg kell értenünk, hogy mindannyiunknak személyes időre és helyre van szüksége.Követnünk kell egy napirenet otthon, és meg kell tanulnunk együtt dolgozni.

Nem tudjuk, mennyi ideig leszünk karanténban, de együtt élvezhetjük ezt az időt, és jól is kihasználhatjuk. A nehéz időkben lehetőség van arra, hogy együtt imádkozzunk, vagy a szokásosnál hosszabb beszélgetéseket folytassunk azokkal, akiket szeretünk.

„Ma ezt az évfordulót extra fehér kiegészítőkkel ünnepeljük” - mondja viccelődve Esther - hivatkozva a világjárvány idején szükséges szigorú egészségügyi intézkedésekre -, mégis örülnek.

Pablo azt állítja, hogy ennyi év után is milyen "jó társ” a felesége. Ez tartotta őket együtt a kezdetektől fogva: a kölcsönös szeretet és támogatás, amely valódi élet-társakká tette őket.

Forrás: Aleteia

süti beállítások módosítása