Új szabályok a vendégmunkások utazására
SZEMlélek 2020. április 22.

Új szabályok a vendégmunkások utazására

A Nyugat-Európába tartó ukrán, román és szerb vendégmunkások csak meghatározott, négyórás időtartamban tudnak belépni Magyarország területére.

zahony.jpg

Az átutazás feltétele az is, hogy nem mutatják a koronavírus-fertőzés jeleit, igazolják, hogy megfelelnek a schengeni beutazási feltételeknek, és igazolásuk van arról, hogy a célországba bejutásuk biztosított – mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa. 

Röszkénél, Nagylaknál és Záhonyban naponta négy órát biztosítanak a vendégmunkások belépésére, a belépésnél sárga figyelmeztető jelzést helyeznek el a járművön, és csak a kijelölt tranzitútvonalon közlekedhetnek. A vendégmunkások kilépésére is idősávot határoztak meg.

Kiss Róbert alezredes kiemelte: itthon az emberek a legtöbbször azzal szegik meg a kijárási korlátozás szabályait, hogy nem a megfelelő indokkal hagyják el a lakóhelyüket, és gyakran nem tartják be a meghatározott távolságot egymás között. Amint ismertette, Rajkánál és Hegyeshalomnál vannak jelenleg kisebb fennakadások a belépő teherforgalomban.

(Forrás: koronavirus.gov.hu)

süti beállítások módosítása