Erdő Péter is ráérzett az internet ízére
SZEMlélek 2020. március 28.

Erdő Péter is ráérzett az internet ízére

Mosolygós videóüzenetet posztolt a bíboros.

erdovid.jpg

A katolikus főpásztor minden bizonnyal eddig is figyelemmel követte a világhálón zajló kommunikációt, ám eddig közvetlenül nem kapcsolódott be a posztok, kommentek áradatába. Március 28-án azonban megjelent első olyan videós bejegyzése, amely a vloggerek stílusát idézi – nyilvánvalóan az új koronavírus járványa miatt döntött úgy, hogy ebben a formában is meg kíván szólalni.

Bár a választott téma – halál, feltámadás, testi romlás, igazodva az egyházi ünnepkör aktuális evangéliumi szakaszához – nem a legderűsebb mondanivaló, érdekes megfigyelni, hogy a bíboros végig mosolyogva, lelkesen osztja meg gondolatait a videó nézőivel.

Érdemes végignézni a közel 9 perces monológot, a záró részben ugyanis a bezártsághoz, lemondáshoz, a találkozások hiányához kapcsolódó üzeneteket fogalmaz meg Erdő Péter.

– Szóval úgy tűnik, hogy az ember mégiscsak közösségi lény. (...) Olyan lény, akinek társaságra, társadalomra van szüksége ahhoz, hogy igazán kifejthesse a képességeit.

Sőt, most azt látjuk, hogy egymásra szorulunk abban is, hogy megmaradjunk. Így van ez mindig, de ilyenkor nyilvánvalóvá válik – mutat rá a bíboros.

Kattintásra már indítható is a különleges videóüzenet.

süti beállítások módosítása