Hírverés helyett hídverés
Varga Laci atya 2020. március 22.

Hírverés helyett hídverés

Miközben sorra jönnek ki a találkozásainkat korlátozó intézkedések, folyamatosan építsünk hidakat, hogy senki ne maradjon egyedül a félelmeivel és a fájdalmával! 

bridges-1_1.jpg

Maradj otthon! - és szenteld meg az Úr napját a tieiddel. Olvassátok az Igét, osszátok meg egymással a kapottakat, és a legkisebb dolgot is nagy szeretettel tedd meg értük! 

Maradj otthon! - és számlád össze, hányszor mutatta meg már szeretetének hatalmát az Úr. Emlékeztesd a szívedet és legyél nagyon hálás! 

A koronavírus sem akadályozhat meg bennünket abban, hogy teljes szívünkből, teljes elménkből, minden erőnkből szeressük Istent és egymást. Sőt, meghívás és lehetőség! 

Szent József a bizalom embere. Elfogadta az Atya bizalmát, aki rábízta Máriát és a gyermek Jézust. József pedig rábízta magát Isten szavára, akaratára. Ez a bizalom ment meg minket is! 

A bajban a legkisebb jótett is valódi üzenet arról, hogy lehet másképpen és másokért élni. Ami igazán naggyá teszi, az a szeretet, amivel teszed! 

Sem a koronavírus, sem a migránsok áradata nem szakíthat el minket Isten szeretetétől, amely Krisztus Jézusban, a mi Urunkban van! Újítsátok meg a bizalmatokat! 

(Kép: Banquemondiale.fr )

süti beállítások módosítása