Isten mindent a kezében tart
SZEMlélek 2020. március 10.

Isten mindent a kezében tart

Patrick Knittelfelder üzletember, akinek érdekeltségei vannak Salzburgban és Grazban a szállodaipar, a gasztronómia és az ingatlan területén.

patrick-knittelfelder.jpg

A HOME Mission Base Salzburg egyik ügyvezető igazgatója. Ott él a családjával és mintegy 40 fiatal felnőttel egy tető alatt. A HOME missziós bázis válasz a kereszténység jelenlegi helyzetére Európában, az evangelizáció jegyében. Imádság által próbálják formálni a fiatalok karizmáját, segítenek kibontakoztatni a tehetségüket, hogy igazi társadalomformálóvá válhassanak. Karanténba kerülésével kapcsolatban kereste meg a kath.net munkatársa.

- Hogy kerültél a karanténba?
- Az egyik előadója voltam a Willow Creek-i Vezetők Kongresszusának. Összesen 10 000 vezető vett részt ezen a háromnapos konferencián Az egyik szóvivő megbetegedett, aki előző nap együtt vacsorázott a többiekkel. Péntek reggel érkezett hír, hogy a tesztje pozitívnak bizonyult. Óvintézkedésként mindenkit, aki részt vett a vacsorán vagy kapcsolatba lépett vele, azonnal karanténba helyezték.

A Willow menedzsmentje úgy döntött, hogy közvetlenül az ebédszünet után felfüggeszti a kongresszust. A hatóságok szerint csak 48 óra elteltével áll fenn a fertőzés veszélye, ezért döntöttek úgy, hogy az eseményt 4 órával e határidő előtt befejezik. A résztvevők nagyon nyugodtak voltak. Az evakuálás gyorsan és rendben zajlott.

- Hogyan kerültél utána Salzburgba?
- A hatóságok tájékozódtak az érintettek lakóhelyéről. Minden esetben a legoptimálisabb megoldást. Sajnos a tengerentúli oktatóknak 14 napig karanténban kell maradniuk Németországban. Asszisztenseim és én autóval mentünk Salzburgba. A hatóságok az út során többször is kapcsolatba léptek velünk. Ott a  járványügyi törvény 7. §-a szerint este különválasztási értesítést kaptunk.

- Hogyan néz ki a karantén konkrétan?
- Szerencsés vagyok, hogy van saját szobám fürdőszobával és WC-vel. Életem most ezen a 14 m2-en zajlik. Nem szabad közvetlen kapcsolatba lépnem a családommal, a nyitott ajtón keresztül azonban látjuk egymást, de legalább 2 méter távolságnak kell lennie köztünk. Van néhány könyvem, a Mac Book és a telefonom. Itt próbálom a vállalat ügyeit is intézni.

- Hogy vagy most?
- Fizikailag nagyon jól. Vasárnapig nagyon szomorú voltam. Nehéz látni az embernek a  családját, ha nem tudja megölelni őket. Most elkezdtem berendezkedni. Isten mindent ellenőrzés alatt tart. Érdekes, hogy a 15 legnépszerűbb előadót, vezetőt és társaikat 14 napig így vezeti a "sivatagba". Nem adhatom meg az itt érintett személyek nevét, de ők együtt kezdik a nagyböjtöt. Azt hiszem ebből, jó gyümölcs terem majd.

- Mit ajánlanál azoknak, akik hasonló helyzetbe kerülnek?
-Nagyon sokat segít, ha megoszthatjuk érzéseinket, tehetetlenségeinket másokkal. Egyeseknek nincs lehetőségük otthon letölteni ezt az időt, de fontos, hogy ne engedjék el magukat és gyorsan alakítsanak ki egy jó napi rutint.

- Hogyan kellene a keresztényeknek kezelni egy ilyen válsághelyzetet?
-Csakúgy, mint másoknak. Mindenki végezze a munkáját. Hamarosan ez a vírus megérkezik a mindennapi életbe, de Isten mindent a kezében tart.

Forrás: kath.net

süti beállítások módosítása