Válhat-e sláger a fegyencek himnuszából?
SZEMlélek 2020. március 07.

Válhat-e sláger a fegyencek himnuszából?

A Balassagyarmati Fegyház és Börtön Színjátszó Köre által írt és előadott dalt Böjte Csaba ajánlja figyelmünkbe.

fegyenc.jpg

– Több börtönt, fegyházat is meglátogattam, beszéltem elítéltekkel, fegyházőrökkel, nagyszerű parancsnokokkal és mindezek után szilárdan hiszem, hogy a szeretet útja nem néhány rendkívüli ember külön saját ajándéka, hanem mindannyiunk számára járható gyönyörű szép út – mutat rá a SZEMlélek szerkesztőségéhez eljuttatott üzenetében a ferences szerzetes.

A rabok által előadott színdarab budapesti bemutatóján jelen volt értékmagazinunk munkatársa is, képes beszámolója ide kattintva olvasható az eseményről.

– A balassagyarmati fegyencek által írt, hangszerelt és előadott dal, mely a Szent Adorján életéről ugyancsak általuk szerkesztett és előadott musical végén hangzott fel először, az előadó termet megtöltő rokonok, vendégek előtt nem csak engem, hanem úgy gondolom, hogy mindannyiunkat meggyőzött arról, hogy van remény, az emberiség nem sárkányfog vetemény, pusztulásra váró szégyene a földnek, hanem Krisztus által megváltott, Isten halhatatlan nagy családja!

Nem csak hiszem, hogy a kölcsönös tiszteletből, szeretetből sarjadó párbeszéd képes lerombolni bennünk és körülöttünk magasodó falakat, képes járható hidat verni ember és ember közé, hanem bennem vágyat is ébresztett, hogy létrehozzuk közösen a századik báránynak otthonát, egy olyan aklot, mely minden megfáradt felnőtt számára nyitva áll!

Szeretettel ajánlom a csatolt videoklipet, melyet a Balassagyarmati Fegyház és Börtön Színjátszó Köre írt, szerkesztett és előad! Remélem, e nem mindennapi alkotás a ti szíveiteket is örömmel fénnyel fogja eltölteni! Azért imádkozom, hogy házainkat, tereinket betöltő sláger legyen e szép dal – fogalmazott az alábbi videón látható, hallható dal kapcsán Csaba testvér.

(Nyitókép: Török Brigi/Brigipix Media)

süti beállítások módosítása