Ne rettegjünk a vírustól, hanem segítsünk egymáson
SZEMlélek 2020. március 07.

Ne rettegjünk a vírustól, hanem segítsünk egymáson

Beer Miklós szerint a haláltól való félelem helyett a szeretet gyakorlására kellene figyelünk a mostani járvány idején is.

beer_virus.jpg

Március 6-án közreadott videóüzenetében a katolikus püspök egészen aktuális téma kapcsán ad gyakorlatias lelki útmutatást.

– Pánikhangulat jellemzi a mindennapjainkat, tartós élelmiszert vásárolnak az emberek, próbálnak felkészülni, de mire is – mutat rá a koronavírus járványszerű terjedése által okozott közhangulat sajátosságára a főpásztor.

Jézus példáját ajánlja figyelmünkbe, aki "mindnyájunkért vállalta a megváltó halált, hogy legyőzze a haláltól való félelmet".

– Nem szabad félelemben és rettegésben élnünk, feladatot kaptunk az Úristentől, lehetőségeink szerint segítsük egymást.

Miközben számolgatjuk, hányan haltak ebben a járványban, elfelejtjük azt, hogy naponta mintegy 30 ezer ember éhen hal.

Talán sokkal inkább erre kellene figyelnünk, hogy mit tehetünk azért, hogy őket megsegítsük – figyelmeztet Miklós püspök.

Szerinte a tartós élelmiszerek pánikszerű felhalmozása legfeljebb 1-2 hónapig segíthet esetleg az életfeltételek biztosításában. Költői, ki nem mondott kérdés: de mi lesz azután?

– Húsvét örömhíre adjon nekünk reménységet – ne féljünk, hanem ameddig lehetőségünk van, segítsünk egymáson! Szeressük egymást - zárta aktuális videóüzenetét Beer Miklós.

süti beállítások módosítása