Németországi lövöldözés: legalább kilenc halott, több sebesült
SZEMlélek 2020. február 20.

Németországi lövöldözés: legalább kilenc halott, több sebesült

 Az elkövetőt és egy másik személyt holtan találták Hanauban.

aa1_64.jpg

A Frankfurttól mintegy húsz kilométerre lévő településen épp a bajnokok ligáját nézték a shisha bárban, amikor fegyveres férfi rontott be a helyiségbe és lőni kezdett az ott tartózkodókra és menekülni próbálókra. Ezt követően visszaült a sötét színű autójába és továbbhajtott. Egy másik vízipipa-bárnál megállt, becsöngetett és ott is lövöldözni kezdett. A Bild úgy tudja, hogy ez utóbbi helyszínen a kurd származású áldozatok között egy nő is van.

A két helyszínen legalább kielencen életüket vesztették, a sebesültek számáról pontos adat még nincs. A vérengzés háttere egyelőre ismeretlen – hangsúlyozta a rendőrség szóvivője, a város polgármestere, Claus Kaminsky pedig a találgatások kerülését kérte.

A feltételes elkövetőt néhány órával később holtan találták hanaui otthonában, ahol egy másik, eddig azonosítatlan személy holtteste is hevert. 

Németországot több dzsihadista támadás rázta meg, az egyik lövöldözés a tizenkét áldozatot követelt Berilinben 2016-ban. A hatóságokat a szélső jobboldali terrorizmus is nyugtalanítja, melynek júniusban egy „migráns-párti” képviselő esett áldozatul.

A helyi sajtó arról tájékoztatott, hogy a lövöldöző autóját megtalálták, abban töltényt és tárat, hozzátéve, hogy a feltételezett elkövető vadászengedéllyel rendelkezett és német állampolgár volt.
Németország legnagyobb muszlim szervezete, a Ditib korábban már jelezte, hogy fokozottabb védelmet kérnek a mecsetek számára, mert a hívek „nem érzik magukat biztonságban”.

Előző pénteken szélső jobboldali csoport tizenkét tagját vették őrizetbe, azzal vádolják őket, hogy mecsetek ellen terveztek támadásokat.

(Forrás: lepoint.fr; fotó: cnn)

süti beállítások módosítása