A szülésznőkért imádkozott Ferenc pápa
SZEMlélek 2020. február 03.

A szülésznőkért imádkozott Ferenc pápa

Ferenc pápa imádságot kér az ápolókért és szülésznőkért, mert 2020 az ő évük.

web3-pope-francis-hospital-baby-newborn-visit-italy-afp-000_g80bg.jpg
A Szentatya még  január 19-én úgy üdvözölte 2020-at, mint a nővérek és a szülésznők évét. Úgy fejezte ki magát, hogy „a szülésznők végzik a legnemesebb szakmát”. De nem csak ők, hanem az ápolónők, meg az összes többi egészségügyi dolgozó, azok, akik „a legközelebb vannak a betegekhez”.

Ferenc pápa gyakran kifejezi tiszteletét az egészségügyi dolgozók, főleg a nővérek iránt - akik egyikének az életét köszönheti. 2018-ban ennek a nővérnek a tiszteletére tért el a hivatalos szövegétől egy beszédében: "Az Önök engedélyével szeretnék tisztelegni egy nővér előtt, aki megmentette az életemet. Vallási értelemben volt nővér: egy olasz dominikánus nővér, akit professzornak küldtek Görögországba, igazán magasan képzett ember... de később, mint nővér érkezett Argentínába. Amikor én 20 éves koromban közel kerültem a halálhoz, ő volt az, aki vitába szállva az orvosokkal, azt mondta: "Nem, ez így nincs rendben, többet kell tennünk."

Köszönöm neki ezt, túléltem. Nagyon hálás vagyok érte. Szeretném Önök elé tárni az ő nevét, hogy megismerjék őt: Cornelia Caraglio nővér. Egy nagyszerű nő, aki elég bátor volt ahhoz, hogy ellentmondjon az orvosoknak. Telve van alázattal, viszont biztos abban, amit csinál.

A pápa kért mindenkit, hogy imádkozzanak az összes nővérért és szülésznőért. "Imádkozzunk mindannyiukért, hogy a lehető legjobban végezhessék becses munkájukat."

Forrás:aleteia.org

süti beállítások módosítása