Elraboltak négy szeminaristát Nigériában
SZEMlélek 2020. január 14.

Elraboltak négy szeminaristát Nigériában

Fegyveresek hatoltak be a Kadunai Jó Pásztor szemináriumba, ahol 270 papnövendék él.

good_shepherd_seminary_in_kaduna_nigeria_credit_maria_lozano_acn.jpg

- Nigéria biztonsági helyzete megdöbbentő - mondta január 13-án Thomas Heine-Geldern, az ACN International ügyvezető elnöke. "A bűnöző bandák kihasználják a kaotikus helyzetet, és tovább súlyosbítják azt."

Nigéria jelen állapotát az Iszlám Állam inváziója előtti iraki helyzethez hasonlította: „Már abban az időben is raboltak el keresztényeket, meg is gyilkolták őket, mert az állam nem nyújtott védelmet. Nem szabad megengedni, hogy ez megtörténjen Nigéria keresztényeivel. A kormánynak cselekednie kell, mielőtt késő lenne. ”

A katonai ruhában álcázott fegyveresek áttörtek a szeminárium lakóterét körülvevő kerítésen, és lőni kezdtek. Elloptak laptopokat és telefonokat, mielőtt elrabolták a négy fiatal férfit.

Egy nigériai forrás azt mondta az ACI Africa-nak, hogy az emberrablók január 11-én kapcsolatba léptek a szeminaristák családtagjaival, „de nem beszéltek váltságdíjról”.

A Jó Pásztor szeminárium közvetlenül az Abuja-Kaduna-Zaria útvonal közelében található. Az AFP szerint a térség „hírhedt az olyan bűnöző bandák számára, akik váltságdíjazás céljából elrabolják az utazókat”

A hírügynökség szerint októberben elrabolták az autópálya közelében is található bentlakásos iskola lányait és munkatársait, majd később szabadon engedték őket.

A nigériai keresztények elrablása megnövekedett az elmúlt hónapokban. Ez a helyzet arra késztette az egyházi vezetőket, hogy aggodalmukat fejezzék ki tagjaik biztonsága miatt, és felszólítsák a kormányt, hogy fontossági sorrendbe állítsa polgárainak biztonságát.

Forrás: catholicherald.co.uk

süti beállítások módosítása