A pap, aki "ellenséges területen" küzd a drogokkal
SZEMlélek 2020. január 13.

A pap, aki "ellenséges területen" küzd a drogokkal

Federico Piedrabuena atya egy Buenos Aires-i plébánia papja, aki 9 éve azért harcol, hogy olyan értékekrendet tanítson meg a gyermekeknek, mely távol tatja őket a drogoktól.

web3-priest-piedrabuena-argentina-01facebook-p-fede-piedrabuena.jpg

„A szegénység mindannyiunkat érinti, és ott, ahol az állam erőfeszítései nem érik el a megfelelő hatást, a biztonság pedig gyenge, olyan helyzetek merülnek fel, amelyek gyakran a fiatalok életébe kerülnek. Ez egyenes út a halálhoz ”- mondja. "A környéken fellelhető kábítószerek olyan gyenge minőségűek, hogy mindössze két évig történő használata rombolja a fiatalok elméjét - zombikhoz hasonlóvá válnak."

Az Evangélium alapján cselekedni és teljessé válni a másoknak való szolgálat által, ezt teszi Frederico atya is.

Reményt viszont nem adhat a szellemi és az anyagi szükségletek kielégítését célzó konkrét javaslatok nélkül.

Küldetése részeként a mindennapokban több lehetőséget kínál a fiatalok részére: van egy ház, ahol naponta 300 fiatalt fogad be, hogy táplálékot, pozitív figyelmet és megfelelő oktatást biztosítson számukra, emellett foci és jégkorong klubok vannak a tinédzsereknek és még egy szakképzépzéssel kapcsolatos workshop is található az épületben.

web-priest-piedrabuena-argentina-06facebook-p-fede-piedrabuena_1.jpg

„Tudjuk, hogy a legszegényebb helyeken a sport alapvető szerepet játszik. Így bevonzhatjuk a gyermekeket az utcáról, ez pedig azt jelenti, hogy eltávolítjuk őket a drogoktól ”- mondja. "Egy olyan fiú, aki futballklubban van, vagy egy olyan lány, aki hokizik: nincs az utcán."

A drogok hatalmas és csábító ellenségként vannak jelen. Amikor a gyermekek kapcsolatba kerülnek a drogkereskedőkkel, azt látják, hogy a drogok eladásából csupán egy hét alatt kereshetnek annyit, mint szüleik normális munkával egy hónap alatt. Ez az oka, hogy ez a harc valójában az „értékekért folyó harc”.

Frederico atya ezt a munkát nem egyedül végzi. Segítségére vannak a helyi profi labdarúgó válogatottak és azok kommunikációs osztályai, akikkel közösen a környék átalakításán dolgoznak. Emellett vannak olyan vállalkozások is, amelyek fiatalok számára kínálnak munkalehetőségeket.

web-priest-piedrabuena-argentina-05facebook-p-fede-piedrabuena.jpg

„Úgy érzem ez egy olyan út, amelyen mindannyian osztozunk. Vannak hatalmas szívű emberek és az ő szenvedélyük mozdítja előre ezt az ügyet. Engem mindig lenyűgöz a nagy hittel rendelkező emberek ereje és teljesítménye.”

 Forrás.aleteia.org

süti beállítások módosítása