A pápa fehérje – nem hatástalan a gyűlöletszítás
Gégény István 2020. január 08.

A pápa fehérje – nem hatástalan a gyűlöletszítás

Hiába kért bocsánatot Ferenc pápa, miután az őt megrángató hölgy kezére csapott; vannak, akiknek mindez csak olaj volt lelkük háborgásának tüzére.

papahat.jpg

A 2020 januárjának első estéjén történt inzultus – egy nő megrángatta, majd továbbra is szorongatta a pápa kezét, aki másként nem tudván kiszabadítani magát, rácsapott a hölgy kezére, ám másnap bocsánatot kért ezért a tettéért – "bőven biztosít muníciót a pápaellenes érzelmeket, nem éppen keresztényi indulatokat táplálók számára, hogy még jobban köszörüljék a köszörülnivalójukat".

Az iménti idézet egy január 6-án közzétett cikkünkből származik, amelyhez rövid időn belül sokféle hozzászólás érkezett. Akadtak, akik hálásak voltak a tényszerű összefoglalásért, míg némelyek nem értettek teljesen egyet a leírtakkal, ennek okán éltek is az építő kritika lehetőségével. Itt van például ez a hozzászólás:

Ha pápa lennék, fogadnám ezt a nőt külön pár percre és beszélgetnék vele. Ezt jóvá kellene tennie és ezzel lehetne. És azt hiszem helyreállna a vallásos és nem vallásos emberek szívében békesség és a pápa renoméja tovább nőne.

Sajnos bőven akadtak olyanok, akik nem maradtak ennél az emberséges hangnemnél, inkább nagy buzgóságot éreztek magukban arra, hogy igazolják a fenti köszörülős kijelentés sajnálatosan helytálló voltát. Nem lehetetlen megérteni ezeket az indulatos reakciókat, hiszen évek óta zajlik a heccelés, közbeszédbeli mocskolódás a katolikus egyház vezetője ellen, ez a gyűlöletszítás pedig, amint alább látható, sokaknál elérte a kiötlők által remélt hatását.

Következzék egy csokorra való pápaellenes megnyilvánulás, elgondolkodtatásként (a helyesírási hibák korrekciója nélkül):

Kimutatta a foga fehérjét, menjen csókolgatni a migránsok talpát.

Nem jó ember,a migránsok koszos lábainak csókolgatasahoz bezzeg van türelme , együttérzése

PFuuuuujjjjj!!!!

Nincs bocsánat!

A pápa (direkt kisbetűvel) ösztönösen cselekedett ami azt jelenti, hogy az igazi énje amelyet nem palást takar, aggressziv és embertelen.

az, hogy utólag a beszédében bocsánatot kért, semmit sem ér

Megint csúsztatás csúsztatás hátán. A hölgy kínai volt, és népe érdekében próbált közbenjárni. Minden kínai katolikus hívő könyörgésével és kétségbeesésével, hogy az egyházfő, aki magát a világ urának tartja, segítsen rajtuk. De az egyházfő csak a hódolatot díjazza, a kétségbeesést bünteti.

A képmutató Ferenc pápa kimutatta a foga fehérjét

A "pápa" nem azért "örvend" a keresztyének szemében többnyire közutálatnak, mert ráütött a hölgy kezére, hanem mert a keresztyénség, a fehér faj, Európa ellen tevékenykedik, már nagyon nyiltan.

ha ennyit nem tud elviselni akkor méltatlan pápának de még plébánosnak is

Meg kellett volna csókolni a lábát a hölgynek! Ja! Az csak a migránsokra vonatkozik! Bocs!

Ezek a valóságtól eléggé elszakadt ítélethirdetők nem csupán az adott helyzetet értelmezik sajátosan, de azt sem képesek belátni, hogy a klerikusok is emberek. Bizony, még a pápa is. Ő is elveszítheti a türelmét.

Az alábbi videón az látható, hogy egy sokak számára ismerős egyházi vezetőnek még rángatás, fizikai kontaktus sem kell ahhoz, hogy rácsapjon valaki kezére, aki kihozza őt a sodrából – igaz, az illető akkor nem volt pápa, ráadásul egy férfi kezét ütötte meg.

Remélhetőleg ő megússza a verbális agressziót...

(Nyitókép forrása: aleteia.org)

süti beállítások módosítása