Megakadályozták a betlehemezést Toulouse-ban
SZEMlélek 2019. december 20.

Megakadályozták a betlehemezést Toulouse-ban

Toulouse-ban a betlehemi jelenetet használták ki antikapitalista tüntetők.  

ledition-2019-creche-vivante-tenait-samedi-14-decembre-place-saint-georges-toulouse_0_730_515.jpg

Toulouse-ban élő karácsonyi jelenetet rendeztek a főtéren. 2011 óta fiatalok szervezik ezt az ünnepet egy egyesület keretében, melynek neve: Másként megélni Karácsonyt.

Több felé volt Élő betlehemi jelenet Toulouse utcáin. "Mindenki számára nyitva áll ez, akár hívők, akár nem. A béke, az egység üzenetét viszik mindenki számára." - nyilatkozták az egyesület honlapján. A 2019. évi ünnep is nyugodtan kezdődött az elmúlt szombaton. Majd néhányan elkezdtek kiabálni. Magukat antikapitalistáknak hívták. 

A tüntetők agressziven ijesztegették a gyerekeket, a rendõrséget és a keresztényeket sértegették. A La Dépêche du Midi szerint láthatóan egy kicsit véletlenül érkeztek a provokátorok. Sokkolták a jelenlevőket, de nem volt tettleges agresszió. 

A következõ napon Robert Le Gall érsek sajtóközleményben fejezte ki felháborodását: "Sajnálom, hogy Jézus születéséről és az általa közvetített értékekről való megemlékezést, mely a béke és a gyengédség jele, amelyre mindannyiunknak szüksége van, hazánkban már nem tartják tiszteletben. Sőt, verbális és fizikai erőszakot vált ki." Toulouse polgármestere (LR) Jean-Luc Moudenc "határozottan" elítélte az eseményeket. 

(Forrás: Lacroix.fr)

süti beállítások módosítása