Háromszoros boldogság Kecskeméten
SZEMlélek 2019. november 29.

Háromszoros boldogság Kecskeméten

Hazamehettek a kórházból a 2019. november 7-én császármetszéssel született kecskeméti hármasikrek, Zoltán, Tamás és Ádám.

3ikrek1.jpg

A fiúk a várandósság 34. hetében születtek meg és a koraszülöttségre való tekintettel inkubátorban töltötték az első élethetet. A kórház képviseletében az immár ötfős családtól Dr. Kelemen Edit, a Koraszülött Részleg vezető főorvosa és Dr. Temesváry Béla szülész-nőgyógyász főorvos búcsúzott.

A hárompetéjű ikrek közül először Zoltán látta meg a napvilágot 44 centiméterrel és 2150 grammal. Ahogyan édesanyjától, Csenkiné Hajagos Edinától megtudtuk, nemcsak a neve szerint hasonlít apukájára, de külsőre és temperamentumra is. Másodiknak Tamás érkezett, ő 43 centiméterrel és 1870 grammal, az anyuka szerint rá hasonlít, törékeny és világos bőrű. Harmadikként 42 centiméterrel és 2100 grammal pedig megszületett Ádám.

– Csodálatos érzés volt, amikor a mellkasomra tették őket – mesélte az édesapa, Csenki Zoltán. Az első órákban ugyanis a nagyon fontos testkontaktus miatt az édesapa mellkasán érkeztek meg a hármasikrek a szülőszobáról a koraszülött részlegre.

3ikrek2.jpg

Edina összesen hét hetet töltött a kórházban, a várandósság 30. hetétől kezdve. A babákat világra segítő szülész főorvostól Dr. Temesváry Bélától, megtudtuk, ez óvintézkedés volt. A várandósság előrehaladtával, illetve ikerterhesség esetén nő a kockázata a terhességi mérgezésnek.

Az utolsó napokat a család a kórteremben együtt tölthette. Dr. Kelemen Edit főorvos szerint nagyon fontos, hogy az apuka is minél korábban részese legyen a babák ellátásának, hogy megfelelő segítsége lehessen az édesanyának otthon is.

Zoltánnak és Edinának a fiúk az első gyermekeik, így amikor értesültek arról, hogy örömük megtriplázódott, először kétségbe estek. „Ők az első három” – mondta viccesen az édesapa.

Nem maradnak azonban otthon sem segítség nélkül. Mivel költözés előtt állnak, átmenetileg a nagyszülőknél fognak lakni, de a Kecskeméti Önkormányzattól is kapnak egy „Szupernagyi” támogatást.

(Forrás: drinfo.aeek.hu)

süti beállítások módosítása