Az önként vállalt túlmunka felmondásáról gondolkodnak az orvosok
SZEMlélek 2019. november 07.

Az önként vállalt túlmunka felmondásáról gondolkodnak az orvosok

A nyomásgyakorlási hajlandóságot mérik föl ezekben a napokban.

a3_5.jpg

A Magyar Orvosi Kamara Területi Szervezetek Tanácsa felmérést végez az orvosok között, hogy támogatják-e az önként vállalt túlmunka felmondását, mint érdekérvényesítő módszert a további bértárgyalások eredményességének érdekében.

Minden orvos alapvető joga annak eldöntése, hogy a kötelezően elrendelhető túlmunkán felül többletmunkát vállal-e - hangsúlyozza a szervezet. Az önként vállalt túlmunka megtagadása alkalmas lehet a munkáltatóval szembeni nyomásgyakorlásra. A közös fellépés érdekében ezekben a napokban mérik föl, hogy ezt az érintettek közül mennyien támogatják és mennyien ellenzik.

A területi szervezetek vezetői még októberben egyetértettek abban és vállalták, hogy felmérik a tagság körében, az önkéntes túlmunka felmondása, mint nyomásgyakorló eszköz iránti hajlandóságot. Amennyiben november közepéig nem sikerül érdemi megállapodásra jutni a kormánnyal, úgy a testület kilátásba helyzete, hogy még az Országos Küldöttközgyűlés előtt rendkívüli TESZT-ülés összehívására kerül sor, melynek témája a nyomásgyakorlás hajlandóságának összesítése és az arra alapozott javaslat és üzenet az OKGY, mint legfőbb döntéshozó szerv felé.

(Forrás: mok.hu; fotó: pixabay)

süti beállítások módosítása