Rádióhallgatottsági adatokat közölt az NMHH
SZEMlélek 2019. október 31.

Rádióhallgatottsági adatokat közölt az NMHH

Hogy mindegyik rádió hallgatottságát vizsgálták-e, nem derül ki a híradásból, de ha igen akkor nem mindegyik került nyilvánosságra. 

a1_3.jpg

Négy rádiónak, a Retro, a Petőfi, a Kossuth rádiónak, valamint a Rádió 1-nek van milliós napi hallgatótábora - olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtökön nyilvánosságra hozott, a harmadik negyedéves hallgatottsági adatokat tartalmazó összefoglalójában.

A hatóság kommunikációs igazgatóságának az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint naponta 5,5 millióan, hetente több mint 7,1 millióan hallgatnak rádiót, ez azt jelenti, hogy országosan a 15 éves vagy idősebb lakosság 66 százaléka naponta, míg 85 százaléka hetente rádiózik.

Egy átlagos napot alapul véve országosan a legtöbben, 1,7 millióan a Retro rádiót hallgatják, azt követi a Petőfi rádió 1,3 millió, majd a Kossuth rádió 1,1 millió hallgatóval. A negyedik egymillió körüli hallgatóval a Rádió 1, az ötödik pedig a Dankó rádió, amelyet 221 ezren hallgatnak. A Bartók rádió 83, az InfoRádió 61, a Jazzy rádió 43, a Duna World 14, a Tilos rádió pedig 11 ezer hallgatóval rendelkezik.

A fővárosban a 15 éves vagy idősebb lakosság 56 százaléka naponta, 80 százaléka heti rendszerességgel hallgat valamilyen rádiót. Budapesten a legnagyobb átlagos napi hallgatószám alapján 206 ezres közönségtáborával a Rádió 1 az első, azt követi 202 ezerrel a Retro rádió, 157 ezerrel pedig a Kossuth rádió. A negyedik helyen a Petőfi rádió áll, 118 ezer hallgatóval.

Az InfoRádió napi elérése 36, a Jazzy rádióé 27, a Bartók rádióé 21 ezer. Napi 15 ezer hallgatóhoz szól a Dankó rádió és 8 ezerhez a Tilos rádió - írták.

A híradás több rádióról nem tesz említést, de a Magyar Katolikus Rádió megbízásából tavaly az Inspira Research által végeztt felmérés szerint egy átlagnapon 176 ezer fő, egy átlaghéten 283 ezer fő hallgatja ezt a rádiót Budapesten a 102,1-en, és számos vidéki városban a megfelelő hullámhosszon.

(Forrás MTI; fotó: pixabay)

süti beállítások módosítása