Megállapodás született a gyermekekre káros digitális tartalmak visszaszorításáért
SZEMlélek 2019. október 27.

Megállapodás született a gyermekekre káros digitális tartalmak visszaszorításáért

A gyermekekre káros digitális tartalmak visszaszorítása érdekében megállapodott a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Belügyminisztériummal és az Országos Rendőr-főkapitánysággal - mondta Kurkó Zsuzsánna, a Safer Internet Program projektvezetője.

digital1.jpg

A felhasználók a károsnak vélt tartalmakat az Európai Unió Safer Internet Programjának részeként működő weboldalon jelenthetik be.

A szolgálat elemzői megnézik a bejelentett tartalmakat és ha szerintük is károsak, továbbítják a kiberbűnözés elleni főosztálynak. Ha a tartalmat nem magyarországi szerverről, de Európán belül osztották meg, a feltöltés helye szerinti ország Hotline szolgáltatását értesítik és a tartalmat nekik továbbítják. Európán kívüli szerver esetén a tartalmak forrásának felderítésében a nemzetközi INHOPE szervezet is részt vesz.

Kurkó Zsuzsánna szerint az összefogásra nagy szükség van Magyarországon; a projektért felelős civil szervezet a Legfőbb Ügyészséggel is kötött már együttműködési megállapodást a gyermekekre káros digitális tartalmak visszaszorításáért.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása