Kopogtasson be a családunkba!
SZEMlélek 2019. október 27.

Kopogtasson be a családunkba!

Nagy utazásunk hetedik állomásához érkeztünk a Keresztény Tanösvényen, Böjte Csabával.

bojte3.jpg

A hitről elmélkedve Csaba testvér azt mondja, hogy "Isten nemcsak szeret, hanem megajándékoz bennünket".

Hiszek Isten ajándékaiban. Hiszek a katolikus egyházban, amely Isten drága ajándéka.

A ferences szerzetes emlékeztetett rá, hogy keresztényekként összetartozunk, egy család tagjai vagyunk. Jézus Krisztus maga mondta apostolainak, hogy menjenek, és kereszteljenek meg minden népet, egy közösségbe gyűjtve őket. Az apostolok öt nagy egyházat hoztak létre, és ezek a testvéregyházak ezer évig békében, szeretetben éltek.

Felidézte az 1054-es egyházszakadást, ami után évszázadok kellettek a megosztottság útján ahhoz, hogy rádöbbenjünk, összetartozunk.

Az ökumenikus mozgalom keretén belül tudatosan törekszünk arra, hogy összetartozzunk, hogy Krisztus osztatlan köntösét újból eggyé varázsoljuk.

Böjte Csaba értéknek, kincsnek vallja egyházhoz tartozását, testvéreit az egyházban, a velük, velünk való "együttutazást".

Nagyon szeretném, ezért imádkozom is, hogy fedezzük fel az egyházhoz tartozás szépségét, örömét.

Ezért arra biztat mindenkit, hogy kopogtasson be a legközelebbi egyházközségbe, jelentkezzen, mondja el, hogy szeretne ő is egységbe lenni az egyház tagjaival.

Adja az Úr, hogy ezen a héten legyen alkalmunk hosszan gondolni az egyházzal való viszonyunkat, s ne csak hosszan gondoljuk, hanem rendezzük is azt.

süti beállítások módosítása