Balog Zoltán szerint elfogadhatatlan bűn, amit Borkai Zsolt tett
SZEMlélek 2019. október 20.

Balog Zoltán szerint elfogadhatatlan bűn, amit Borkai Zsolt tett

A korábbi miniszter nem nézte meg a Borkai-videókat, de olvasott róluk, és „mint minden normális ember”, felháborodott.

balog_borkai.jpg

A református lelkész szerint az ATV Egyenes beszéd című műsorában úgy fogalmazott: egy közösség nem fogadhat el ilyen magatartást.

Az ügyben Balog Zoltán szerint szükséges erkölcsi ítéletet mondani,

egyben szomorúnak nevezte, hogy mindenki, akiről botrányos felvételek kerültek ki ebben a kampányban, megnyerte a saját körzetét.

Eufémizmusnak nevezte a „botlás” kifejezést a Borkai Zsolt esete kapcsán, amit elfogadhatatlannak, erkölcstelennek, és bűnnek nevezett, amit csak elítélni tud. Felhívta a figyelmet arra, hogy Gulyás Gergely és Novák Katalin már a kampányban is kimondták, hogy ez nem fér bele.

Az önkormányzati választás eredménye kapcsán Balog Zoltán úgy látja: a nemzeti-polgári közösség szempontjából az isteni pedagógiának is van szerepe a történtekben. Szerinte a „mi úgy is csak nyerni tudunk” hamis biztonságérzetének vége van, és a hatalmi arroganciának is, amely azt gondolja, mindent megengedhet magának. Hozzátette: van egy abszolút erkölcsi mérce, amit nem szabad állítgatni. A tízparancsolatot nem lehet újraírni hetente, csak azért, mert nem sikerült betartani – mondta Balog Zoltán.

(Forrás: atv.hu)

süti beállítások módosítása