Egy 10 éves kislány kirándulni ment, nyitott gerinccel
SZEMlélek 2019. október 08.

Egy 10 éves kislány kirándulni ment, nyitott gerinccel

A 10 éves Ryan King soha nem hagyta, hogy kerekesszéke bármiben gátolja őt.

gma-skellyking-wheelchair-ca-190923_hpembed_1x1_992.jpg

Még csak negyedik osztályos a kislány, aki nyitott gerinccel golfozik és balettozik is. Részt vett felvonulásokon, divatbemutatókon, még a Chicago-i divathéten is. Az arca szerepel egy hirdetőtáblán a szülővárosában.

Miután meghallotta a hírt a kirándulásról, ami az Ohio State Park vízeséséhez vezet, édesanyja mérlegelte a lehetőségeket lánya részvételét illetően. Az olyan osztálykirándulások során, melyekre nem tud kerekesszékkel menni, az iskola lehetővé teszi neki és az édesanyjának, hogy „alternatív” módon vegyenek részt.

Az anyuka szerint ezek az alternatív utak egyenértékűek a kislánya számára, aki úgy viselkedik, mint bármelyik tízéves, annak ellenére, hogy élete során már harmincnyolc műtéten esett át.

„Nem akarja, hogy állandóan én hordozzam, a barátaival is együtt akar lógni”- mondta az anya.

Sokat gondolkodott, milyen lehet Ryan-t (aki közel 23 kg)  csecsemőhordozóban vinni és van-e biztonságos módja annak, hogy a kislány felfedezhesse a kirándulóhelyet a barátaival, miközben a függetlenségét is megőrizheti. 

Végül a Ryan iskolájában oktató egyik tanárnak mentő ötlete támadt.

Jum Freeman korábban is mindig köszönt a kislánynak a folyosón, bár nem tanította őt, mert „Ryannek mindig mosoly van az arcán. Ezért szeretjük és rajongunk érte” - mondta.

Három éve tanított az iskolában ez a nagydarab férfi, amikor hallott a lány helyzetéről s  felajánlotta, hogy elviszi a hátán egy hordózóban a nemzeti parkba.

gma-skellyking-teacher-ca-190923_hpembed_7x12_992.jpg

A kirándulás során a tanár több mint egy órán át vitte a több mint húsz kilós leánykát egészen addig, míg már saját maga is tudott a kerekesszékével közlekedni.

 „Erre vártam egész nap” - mesélte a kislány.

„Ez a legmegfontoltabb lépés, amit egész életem során tettem” – tette hozzá a tanár nevetve.

Jum segítségével Ryan képes volt megkerülni a sziklákat és venni azokat az akadályokat, amik korábban lehetetlenné tették az utazást. Nagyon hálás, hogy elmehetett az osztályával együtt a kirándulásra.

"Áldottnak és különlegesnek éreztem magam, nagyon jó volt a barátaimmal együtt részt venni a kalandban" - mondta a kislány.

Adott néhány tanácsot azoknak a gyerekeknek, akik olyanok mint ő, és esetleg félnek kockázatot vállalni:

Bármire képes vagy. Nem számít, mi az... valaki ott lesz és segít majd neked.

Az anyuka igazán boldog volt,  hogy a lánya nélküle is el tudott menni a túrára. Kiemelte, hogy nagyon megérintette Jum hozzáállása:

„Látni valakit, aki ennyi erőfeszítést tesz,hogy a kislányom is részese lehessen az örömteli élménynek... Ez jelenti nekem a legtöbbet.”

Az anya reméli, hogy lánya története inspirálja majd azokat a családokat, akik hasonló helyzetben vannak, és  arra ösztönöz másokat, hogy fejlődjenek, beleértve a speciális igényűeket is.

„Ilyen apró kis jótettek okozzák a legnagyobb változásokat a világban”- mondta.

 Forrás:abcnews.go.com

süti beállítások módosítása