Újabb könyvvel bővült a rákbetegeknek szóló "200 kérdés – 200 válasz"
SZEMlélek 2019. szeptember 27.

Újabb könyvvel bővült a rákbetegeknek szóló "200 kérdés – 200 válasz"

A kiadvány ingyenesen hozzáférhető lesz az onkológiai centrumokban és a betegszervezeteknél.

mellrak_2.jpg

A 200 válasz az emlőrákról: iránytű minden betegnek című könyv 15 fejezetben, 252 oldalon, közérthető megfogalmazásban fogalja össze mindazokat az ismereteket, amiket az emlőrákkal szembesült betegeknek és hozzátartozóiknak tudniuk érdemes – hangzott el a kötet budapesti bemutatóján.

- Nem az orvosok helyett adunk válaszokat. A kötet abban segít, hogy a betegek jobban átlássák, megértsék, hogy a diagnózis vagy a kezelés különböző állomásain mi és miért történik, felkészültek legyenek és többet tehessenek önmagukért

– indokolta a "200 kérdés – 200 válasz" könyvsorozat létét B. Papp László szerkesztő. Az emlőrákról szóló könyvet a korábbi években megelőzte a vastagbélrákról és az uroonkológiai daganatokról, azaz a veserákról, a hólyagrákról, a prosztatarákról és a hererákról szóló kiadvány.

B. Papp László elmondta: a Roche támogatásával kiadott 252 oldalas emlőrák kötet 6 ezer példányban jelent meg, szakmai lektora prof. dr. Bodoky György és dr. Végh Éva. A Gyógyulj Velünk Egyesület kiadásában, a Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért Alapítvány szakmai támogatásával megjelent könyv eljut a fővárosi és a vidéki onkológiai centrumokba, valamint a betegszervezetekhez. Tartalma interneten a www.rakgyogyitas.hu/emlorak200 címen érhető el.

(Forrás: MTI/OS, fotó: vmmed.com)

süti beállítások módosítása