Új boldogokkal gazdagodott az olasz és a német egyház
SZEMlélek 2019. szeptember 16.

Új boldogokkal gazdagodott az olasz és a német egyház

Az Úrangyala elimádkozása után a pápa emlékeztetett rá, hogy az elmúlt héten sor került a régóta várt fogolycserére az Orosz Föderáció és Ukrajna között.

cq5dam_thumbnail_cropped_750_422_1.jpg

Örömének adott hangot, hogy a szabadon bocsátott személyek ismét átölelhették szeretteiket. Továbbra is imádkozik, hogy mielőbb véget érjen a konfliktus, és megvalósuljon Kelet-Ukrajnában a tartós béke.

A pápa utalt rá, hogy szombaton az észak olaszországi Forlì székesegyházában a boldogok sorába iktatták Benedetta Bianchi Porrót, aki 1964-ben halt meg, mindössze 28 éves volt. Egész életét megpecsételte a betegség, és az Úr megadta neki a kegyelemet, hogy elviselje, sőt átalakítsa azt a hit és a szeretet ragyogó tanúságtételévé.

Vasárnap Németországban, Limburgban a boldogok sorába iktatták Richard Henkes atyát, pallotinus papot, akit 1945-ben, Dachauban öltek meg hit iránti gyűlöletből. Krisztus e két bátor tanítványának példája nyújtson támaszt nekünk is az életszentség felé vezető utunkon – mondta a pápa, majd arra kérte a híveket, hogy köszöntsék tapssal a két új boldogot.

Ferenc pápa köszöntései

A pápa ezután köszöntötte a római híveket és a különböző országokból érkezett zarándokokat: családokat, plébániai csoportokat, társulatok tagjait.

Üdvözlő szavakkal fordult a hondurasi és bolíviai hívekhez, valamint a fiatal afrikai vállalkozókhoz, akik elkötelezték magukat, hogy közösen tevékenykednek – harambe – Afrika jövőjéért. Köszöntötte a Lengyelországból elektromos autókkal érkezett zarándoklat tagjait, az Isten Szolgája, P. Gianfranco Chiti emlékére összegyűlt katonákat, a Legszentebb Megváltó Oblátus Nővéreit, a venezuelai híveket, valamint az olasz betegszállítók egyesülete, az UNITALSI csoportját, akiknek megáldotta a következő napokban zajló országos, lourdes-i zarándoklatát.

Forrás:vaticannews.va

 

süti beállítások módosítása