Segélyakció indult: legyen öröm az iskolakezdés!
SZEMlélek 2019. augusztus 02.

Segélyakció indult: legyen öröm az iskolakezdés!

A Katolikus Karitász segélyakciója augusztus 1-jén indult, várják az adományokat.

iskolakezdes.jpg

Már csak néhány hét, és kezdődik az iskola, nem kis fejtörést okozva a szülőknek, hiszen be kell szerezni a tanszereket, na meg a ruhát-cipőt, hiszen nyáron biztosan kinőtte a gyerek. A Katolikus Karitász összefogásra hív és minden jószándékú ember segítségét kéri.

A szervezet szerint a szeptemberben iskolába induló több mint egymillió diák közül sok gyermek megfelelő ruházat és tanszerek nélkül kezdi a tanévet, sokuknak a tehetségük ellenére nincs lehetőségük részt venni a fakultatív órákon vagy épp korrepetáláson. Számos család az élelmiszeren spórol, vagy nem fizeti be a szolgáltatási számlákat, csak hogy az iskolai kiadásokat fedezni tudják. Mások hitelből oldják meg az iskolakezdést, aminek törlesztése később súlyos terhet jelent számukra.

A Karitász arra törekszik, hogy az országos összefogás révén mintegy hatezer gyermeknek segíthessenek még az iskolakezdés első napjaiban.

Az akció indításán Écsy Gábor, a Karitász országos igazgatója és Fieszl Csaba, a Váci Egyházmegyei Karitász igazgatója ismertette a program elemeit és a csatlakozási lehetőségeket.

iskolakezdes_2.jpg

A Karitász az egész tanév során az önkéntesein keresztül folyamatos kapcsolatot tart a rászoruló családokkal, és szükség szerint segíti őket a mindennapi terheik enyhítésében.

A Karitász iskolakezdési akciója 2019. augusztus 1-jétől szeptember 15-ig tart. Az ebben az időszakban az 1356-os adományvonalra érkező hívásokat, valamint a beérkező adományokat az iskolás gyermekek támogatására fordítják.

(Forrás és fotó: karitasz.hu)

 

süti beállítások módosítása