Veres András és a szülők egyetértenek: Az egyház méltósága sérült
SZEMlélek 2019. július 11.

Veres András és a szülők egyetértenek: Az egyház méltósága sérült

Az Apor-iskola szülőit képviselők közössége találkozott a győri püspökkel, majd nyilatkozatot adott ki az eseményen elhangzottakról.

apora.jpg

Úgy tűnik, nyugvópontra jut az Apor Vilmos Iskolaközpont igazgatóváltása kapcsán kialakult feszült helyzet, legalábbis az eddig egyet nem értő felek július 11-én megegyezésre jutottak.

Az új igazgatót a püspök nem mutatta be, hiába kérték ezt korábban a szülők, de ígéretet kaptak rá, hogy "időben" sor fog erre kerülni.

A szülőket képviselők közleménye az alábbi mondattal zárul: "A jelen üggyel kapcsolatban az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont Szülői Munkaközössége minden további tevékenységet befejez."

A rövid leírásból még egy fontos részlet kiderül: Veres András véleménye szerint "a kialakult helyzetben az Egyház és szeretett Iskolánk méltósága sérült".

A szülői munkaközösség közleménye alatt hamar megjelentek az érintettek reakciói, amelyek az egyház méltóságának sérülését nem is vitatják. Néhány hozzászólást idézünk az alábbiakban:

Ez az Egyház megérdemli a sorsát, megérdemli ha kiürülnek a templomai, mert hagyja, hogy ilyen püspökei "munkálkodjanak"!

R.I.P. Katolikus egyházszervezet... szomorú, szánalmas, és lehető legtávolabb a keresztényitől. Ezt most egy mély szégyenben lévő keresztényként írom őszintén. Ne haragudjon senki ha nem így van, de az utolsó mondat szintén olyan, mint amit nem önszántukból írtak... kísértetiesen hasonlít egy másik nyilatkozat utolsó mondatára..... Köszönjük a szülők munkáját! Egy párhuzamos univerzumban lehet meghallgatták volna az “alattvalók kérését”

Nagyon sajnálom! Őszinte részvétem az egész egyházmegyének és az iskolához kapcsolódó minden személynek.

Köszönjük Nektek a képviseletet. Elszomorító.

És annyit, hogy iskolánk méltósága csak általa csordult!!! Minden, amit az elmúlt időszakban az összefogás hozott csak emelte a közösséget, hogy kiálltunk elveink mellett!!! Ezt a helyzetet ő teremtette, ő kényszerítette a szülőket összefogásra! Legyünk büszkék magunkra! Itt egyedül a főpásztor méltósága sérült, amit csak magának köszönhet!

Köszönjük állhatatos munkátokat, megtettetek mindent, amit tudtatok. Fontos mondat beszámolótokban, hogy nem lesz több személyi változás, s erre ígéretet tett Veress András.

Köszönjük a munkátokat, ez csak a püspök úr szégyene, nem a Tietek. Az egyház, azon belül is a püspök úr, méltósága pedig már rég sérült, nem most és nem emiatt...

Aporos szellemben a véleményem: ********* ********** **************

Valaki megtudná magyarázni nekem gyorsan, hogy mitől sérült Iskolánk méltósága. Az Egyházi részt értem, köszi.

Egy fontos kérdésem azért volna hozzátok. Mi történik akkor, ha nem tartja be az ígéretét és ősszel mégis lesznek még személyi változások az iskolában? Ja és még egy: azt a kérdést megválaszolta, hogy miért is váltotta le az igazgatót?

Köszönjük a munkátokat. Ti nem tehettek többet, már ez is nagyon sok volt, tisztelet érte. Azt nem hiszem el, hogy nincs törvényes lehetőség a helyzet visszacsinálásra, mert itt a törvényt úgy tűnik a püspök hozza. Szóval inkább ő nem akarja megváltoztatni a döntését, de ez borítékolható volt. Kiváncsi vagyok milyen katolikus szellemben óhajtja irányítani az iskolát az, aki egy idős papot porig aláz, hogy a többi ténykedéséről ne is szóljunk Isten óvja az iskolánkat, gyermekeinket és minket is. Püspök úr személy szerint nálam olyan lelki válságot okozott, amivel el kell mennem egy paphoz tanácsért, útmutatásért, csakhogy nem merem megtenni itt a megyében, mert nem tudom kit irányít és kit félemlít... Hát csak ennyi rombolást okozott.

süti beállítások módosítása