Többet is fizetnének az emberek a környezetbarát termékekért
SZEMlélek 2019. június 14.

Többet is fizetnének az emberek a környezetbarát termékekért

Noha a fogyasztók az árat és a minőséget tekintik a legfontosabb szempontnak, nagyobb részük hajlandó többet fizetni az újrahasznosítható és fenntartható termékekért - derül ki az Accenture nemzetközi felméréséből.

nature-3294632_1920.jpg

A globális szolgáltató társaság pénteki közleménye szerint a minőség a megkérdezettek 89 százalékát, az ár 84 százalékukat befolyásolja vásárláskor. Az újrahasználhatóságot és az újrahasznosíthatóságot 83 százalékuk tartja nagyon fontosnak. A válaszolók 72 százaléka több környezetbarát terméket vásárol, mint 5 éve, és 81 százalékuk gondolja úgy, hogy a következő 5 évben még többet fog.
Az adatokból az Accenture arra következtet, hogy a fenntarthatóság a vállalatok működését egyre jobban befolyásolja, és lemaradhatnak azok, akik ezt a szempontot nem veszik figyelembe. A közlemény szerint ebből a szempontból a vegyipar megítélése a legkedvezőtlenebb, noha becslések szerint csak az Egyesült Államokban több milliárd dollár többletbevételt hozhatna a műanyagokat újrahasznosító technológiák bővítése. 
A felmérés 2019 áprilisában készült 6 ezer ember megkérdezésével az Egyesült Államokban, Kanadában, Mexikóban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Kínában, Indiában, Indonéziában és Japánban.

Forrás.MTI Kép:pixabay/annca

 

süti beállítások módosítása