Merjük vállalni a párbeszéd kockázatát!
SZEMlélek 2019. június 02.

Merjük vállalni a párbeszéd kockázatát!

Ferenc pápa csíksomlyói üzenete egyértelmű és időszerű.

beer_ferenc.jpg

Miután június első napján ünneplem a születésnapomat, szép ajándék volt számomra, hogy épp ezen a napon mutatott be szentmisét a katolikus egyházfő Csíksomlyón. Sajnos nem tudtam ott lenni személyesen, ennek egészségügyi okai is vannak – nem tudtam vállalni a gyaloglást.

A születésnapomat nagycsaládi körben ünnepeltük, az unokaöcsém kislányát kereszteltem Zebegényben. A június nálunk ünnepi hónap: a legtöbb közeli rokonom ebben a hónapban született, én nyitom a sort. Annyi kedves üzenetet kaptam a nap folyamán, hogy este még 48 SMS várt elolvasásra, a telefonhívásokat is alig tudtam fogadni.

A pápalátogatásba így a televíziós közvetítés által tudtam bekapcsolódni – megható volt látni azt a sok embert, megtapasztalni, hogy végre a Szentatya velünk, magyarokkal személyesen találkozik.

A beszéde egyértelmű volt és nagyon időszerű. A kiengesztelődés útján kell járnunk, s az a mondata is a szívembe égett, hogy aki kockáztat, az nyer ajándékot.

Merjük vállalni a párbeszéd kockázatát!

Valódi párbeszédre van szükség a nemzetek között, a vallások között, de egymás között is.

Pünkösd felé tekintve az a reményem, hogy a Szentlélek bátorítani fog bennünket ebben a kockázatvállalásban, az igazi párbeszéd gyakorlásában.

Beer Miklós

(Kép forrása: vaciegyhazmegye.hu)

süti beállítások módosítása