Az élet nem babra megy
Böjte Csaba 2019. május 13.

Az élet nem babra megy

Végzetes hiba elhitetni bárkivel, hogy a tetteinek nincsenek következményei.

borton_1.jpg

Képtelenek vagyunk felfogni, hogy mivel játszunk!! A gyerekeket, a felnőtt embereket nézem, és úgy látom, hogy egyáltalán nincs félelemérzetük! Pedig több tízezer ember van a romániai börtönökben, sajnos a tavaly is közel kétezer ember vesztette életét autóbalesetekben és ennél is többen vetettek véget saját életüknek önkezükkel! Akkor még nem is beszéltünk a válásokról, vagy arról az 57.000 állami gondozottról, kik Románia gyermekvédelmi otthonaiban sírnak a szüleik után!! Természetesen gondolnunk kell a végső dolgokra is..... "Mit használ ugyanis az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall?" (Márk 8,36)

Végzetes hibát követ el a tanügy és természetesen a szülők, mikor elhitetik a gyerekkel, hogy bármit is csinálnak, a tetteiknek nincsenek következményei!!

A diákok, ha nem tanulnak, ha nem fogadnak szót, ha gátlástalanul pofátlanok, ha lógnak az iskolából, és mindezt következmények nélkül megúszhatják, akkor kialakul bennük egy nagyon téves sebezhetetlenségi érzés!!

Nagyon nagy baj, ha egy gyerek azt hiszi, hogy "bármit megtehetek, mert úgysem történik semmi"! Ezért is támogatom a balassagyarmati fegyház parancsnokát és a fogvatartottakat a Szent Adorján tiszteletére általuk írt és színpadra rendezett előadásuk bemutatását!

Az ősbemutató május 19-én 17 órakor lesz a balassagyarmati városháza dísztermében. Láttam a próbákat, és nagyon szeretném, ha minél többen látnák ezt a produkciót az elítéltek előadásában! Szívből remélem, hogy a televízió képernyőjén keresztül a fegyház lakói figyelmeztetni tudnák a felnövekvő generációt a nagyvilágban rájuk leselkedő sok sok veszedelemre. - Az élet nem babra megy - mondta egy tényleges életfogytiglani büntetést töltő fegyenc egy pár négyzetméteres cellában!!

Vigyázzunk magunkra és egymásra,

Csaba testvér

(Fotó: A Szent Adorján életéről szóló előadás próbája. "Egy darab, amelyben Isten hidat épít két világ közé.")

Evangélium

Abban az időben, amikor Jézus Kafarnaumban az élet kenyeréről beszélt, tanítványai közül, akik (szavait) hallották, többen azt mondták: „Kemény beszéd ez. Ugyan ki hallgatja?” Jézus tudta, hogy tanítványai méltatlankodtak miatta, azért így szól hozzájuk: „Ez megbotránkoztat titeket? Hát ha majd azt látjátok, hogy az Emberfia fölmegy oda, ahol azelőtt volt! A Lélek az, ami életre kelt, a test nem használ semmit. A szavak, amelyeket nektek mondok, Lélek és élet. De vannak közöttetek, akik nem hisznek.” Jézus ugyanis kezdettől fogva tudta, hogy kik nem hisznek benne, és hogy ki fogja őt elárulni. Aztán így folytatta: „Ezért mondtam nektek, hogy senki sem jöhet hozzám, hacsak az Atya meg nem adja neki.” Ettől kezdve tanítványai közül sokan visszahúzódtak, és többé nem jártak vele. Jézus ezért a tizenkettőhöz fordult: „Ti is el akartok menni?” Simon Péter ezt válaszolta neki: „Uram, kihez menjünk? Az örök élet igéi nálad vannak. Mi hittünk, és tudjuk, hogy te vagy az Isten Szentje.”

(Jn 6,60-69)

süti beállítások módosítása