Életét áldozta a társaiért
SZEMlélek 2019. május 06.

Életét áldozta a társaiért

Mindenki rohant az ajtó felé, miután egy fegyveres tüzet nyitott az amerikai Charlotte egyetemen. Kivéve a 21 éves Riley Howell, aki hőseisségével megakadályozta a további vérontást.

190501124147-uncc-victim-riley-howell-exlarge-169.jpg

Riley harminc másik diáktársával éppen az utolsó előadást hallgatta, mikor a fegyveres a terembe lépett és tüzelni kezdett.
 
Elsőként ő vette fel a harcot a támadóval. Ezért az életével fizetett, de a többiekét megmentette – mondta a helyi rendőrfőnök. Riley volt a lövöldözés két áldozata közül az egyik. Tettével megzavarta a támadót, akit ezután egy biztonsági őr lefegyverezett.

A támadás másik halálos áldozata egy 19 éves diák, további négyen megsebesültek.

A hős fiatalember gyászoló rokonai nem voltak meglepve a történtektől. Egy interjúban édesanyja azt mondta, hogy a család büszke arra, amit a fiuk tett. – Miközben a gyerekek futottak kifelé, a fiam megfordult, és a támadó felé rohant. Bármikor megtette volna – mondta a volt barátnője, Lauren.

190502100558-01-unc-student-police-escort-screengrab-exlarge-169.jpgMiközben a rendőrség kísérte a Riley testét szállító járművet Waynesville-be, ami mintegy 2,5 órányi autóútra található az egyetemtől, a tűzoltóság így tisztelgett előtte.

Riley Howell három fiatalabb testvérével nőtt fel családja farmján, Waynesville-ben. Arról álmodott, hogy katonai vagy tűzoltói szolgálatot fog végezni. – Erős hite volt. Mindig tudta, mit kell tennie, amikor az embereknek szükségük volt rá. Mindig lehetett számítani a segítségére – így emlékeztek rá a rokonai.

(Forrás: CNN)

süti beállítások módosítása